Η δύναμη της αρκούδας σε ένα gel! Ο Βασίλης και η Ελένη της Nomad Honey μας μιλούν για το Bear Strength!

Ενεργειακό gel ελληνικής παραγωγής; Ναι! Και μάλιστα με βάση μεγάλης διατροφικής αξίας ανεπεξέργαστο ελληνικό μέλι! Σημειώστε το “ανεπεξέργαστο” γιατί έχει σπουδαία σημασία. Η Nomad Honey, με μεγάλη εμπειρία στον κόσμο της μέλισσας και των προϊόντων της,  μπήκε με το “Bear Strength” δυναμικά και στο χώρο του ορεινού τρεξίματος με τις πρώτες παρουσίες της να είναι στα πλαίσια των αγώνων στο Ζαγόρι και το Μέτσοβο, αλλά και από την expo του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Ήρθε η ώρα να την μάθουμε ακόμη καλύτερα, μέσα από την συζήτηση με τον  Βασίλη Ρήτα και την Ελένη Πλαχούρα που δημοσιεύουμε σήμερα στο Advendure.

 

 

[Advendure]: Συστηθήκατε στον χώρο του ορεινού τρεξίματος στο Zagori Mountain Running και μετά στο Ultra Ursa Trail, ενώ είχατε παρουσία και στην expo του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Κάντε μας μια αναδρομή στην πορεία της εταιρείας σας, καθώς και της φιλοσοφίας με την οποία λειτουργεί. Πως προέκυψε σαν όνομα το Nomad;

[Βασίλης & Ελένη]: Ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με την μελισσοκομία σαν 2η απασχόληση γιατί είμαστε μηχανικοί. Δεν ήταν δύσκολο όμως να μας κερδίσει ο κόσμος της μέλισσας μιας και είμαστε φυσιολάτρες. Και μετά την κατάρτισή μας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πάνω στο αντικείμενο, η μελισσοκομία έγινε κύριο επάγγελμα. Έτσι δημιουργήσαμε την εταιρεία Nomad Premium Greek Honey. Από τότε μέχρι σήμερα παράγουμε κορυφαίας ποιότητας μέλι, γύρη και όλα τα προϊόντα της κυψέλης. Η ενασχόλησή μας με τον χώρο του αθλητισμού ξεκίνησε από την ανάγκη μας να τρεφόμαστε σωστά μέσα στην προπόνησή μας, αφού κι εμείς είμαστε αθλητές. Έτσι, εκτός από την κατανάλωση ατόφιων των προϊόντων μας, δημιουργήσαμε το πρώτο ελληνικό και καινοτόμο ενεργειακό τζελάκι «Bear Strength».

Nomad από το νομάς/νομάδες, όπως και οι πρόγονοί μας. Μετακινούμαστε και ψάχνουμε τους πιο όμορφους τόπους της ορεινής Ελλάδας για να συλλέξουν τα μελίσσια μας το καλύτερο.

 

 

[Advendure]: Δώστε μας μια εικόνα της γκάμας των προϊόντων της Nomad και που μπορεί να τα βρει ο καταναλωτής. Ποια είναι τα δυνατά τους χαρακτηριστικά;

[Βασίλης & Ελένη]: Προσφέρουμε ανεπεξέργαστο μέλι από τουλάχιστον 5 ποικιλίες κάθε χρονιά όπως βελανιδιάς, ελάτης, πεύκου, ανθέων, κουμαριάς κ.ά., ορεινή νωπή γύρη, βασιλικό πολτό, βάμμα πρόπολης. Όλα αυτά, όπως και το Bear Strength, μπορεί κανείς να τα βρεί στο e-shop μας: www.nomad-honey.gr. Επίσης, μόνο το Bear Strength είναι διαθέσιμο στο κατάστημα Fifth Element στα Γιάννενα και σύντομα θα υπάρξουν κι άλλα σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα.

Τα προϊόντα μας ξεχωρίζουν γιατί:

  • Προέρχονται από παρθένες περιοχές
  • Υφίστανται μηδενική θερμική επεξεργασία κατά την τυποποίηση
  • Φιλτράρονται ευγενικά για την διατήρηση όλων των συστατικών τους
  • Κάθε ποικιλία μελιού είναι προϊόν μιας σοδείας
  • Οι εγκαταστάσεις τυποποίησης και συσκευασίας είναι άριστες, καινοτόμες και σύγχρονες (HACCP)

 Στον κόσμο της μέλισσας!

 

[Advendure]: Εκτός από τα προϊόντα μελιού, κάνατε μια αποφασιστική κίνηση και μπήκατε στον χώρο του αθλητισμού με το ενεργειακό gel Bear Strength. Τι σας ώθησε να προχωρήσετε σε μια τέτοια απόφαση, σε μια αγορά που κατακλύζεται από εισαγόμενα ενεργειακά προϊόντα πάσης φύσεως;

[Βασίλης & Ελένη]: Η απόφασή μας να προχωρήσουμε στην δημιουργία του Bear Strength ήταν η έλλειψη, στην αγορά, προϊόντος υψηλής ενέργειας, 100% φυσικό (χωρίς συντηρητικά και βελτιωτικά γεύσης), φιλικό προς τον οργανισμό μας και συσκευασμένο σε πρακτική συσκευασία.

 

[Advendure]: Η μαζική παραγωγή ενός ενεργειακού προϊόντος σαν το Bear Strength απαιτεί εξειδίκευση και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.  Μιλήστε μας λίγο για την παραγωγική σας διαδικασία.

[Βασίλης & Ελένη]: Παρόλη την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, επενδύσαμε και δημιουργήσαμε, ως μηχανικοί, μία δική μας, πρότυπη μονάδα παραγωγής σε ιδιόκτητο χώρο. Μαζί μας , σε όλη αυτή την προσπάθεια έχουμε εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες και πιστοποιημένα από το κράτος χημικά εργαστήρια.

 

 

[Advendure]: Τι κάνει το Bear Strength να ξεχωρίζει όσο αφορά την διατροφική του αξία σε σχέση με τα υπόλοιπα ενεργειακά προϊόντα της αγοράς; Γιατί να το προτιμήσει ο αθλητής;

[Βασίλης & Ελένη]: Τα συστατικά του Bear Strength είναι μέλι (υδατάνθρακας), γύρη (πρωτεΐνη/αμινοξέα), και αλάτι, τροφές που είναι συνυφασμένες και αναγνωρίσιμες από τον ανθρώπινο οργανισμό χιλιάδες χρόνια. Από τα εργαστήρια της φύσης δε είναι προϊόν εξέλιξης πάνω από 65.000.000 ετών. Αυτό δείχνει πόσο φιλικό είναι προς το στομάχι μας και δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες. Σύμφωνα με τον διατροφικό του ισχυρισμό: «Το προϊόν περιέχει ικανοποιητικά ποσοστά παντοθενικού οξέος(Β5) και βιταμίνης Β6 τα οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς υγείας που κατατέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων (EFSA) συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.». Επίσης, το Bear Strength είναι τρόφιμο και έτσι δεν υπάρχει μέγιστο ημερήσιο όριο κατανάλωσής του, όσον αφορά την ποσότητα. Τέλος, έχει εξαιρετικής ποιότητας Α’ ύλη πράγμα το οποίο συμβάλλει στην αποτελεσματικότητά του.

 

 

[Advendure]: Η χρήση ανεπεξέργαστου μελιού στο bear Strength έχει να κάνει με τον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με το επεξεργασμένο μέλι; Προφανώς μιλάμε για ένα προϊόν που ο αθλητής θα καταναλώσει αμέσως πριν ή κατά την διάρκεια της προσπάθειας του, οπότε είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σαν χαρακτηριστικό.

[Βασίλης & Ελένη]: Όσο περισσότερο επεξεργασμένο είναι ένα τρόφιμο που περιέχει υδατάνθρακες τόσο πιο υψηλό γλυκαιμικό δείκτη έχει. Το αγνό μέλι έχει γλυκαιμικό δείκτη 50-75 (με μέτρο αναφοράς την γλυκόζη που έχει 100) ανάλογα με την ποικιλία του, και χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο. Αυτό μπορεί να αλλάξει δραματικά μετά από επεξεργασία (θέρμανση, νοθεία κ.α. ) Επίσης, σύμφωνα με μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπάρχουν ποικιλίες μελιού που φαίνεται να αποτελούν καλύτερη επιλογή ανάμεσα στις διαθέσιμες, όσον αφορά την γλυκαιμική απόκριση. Εμείς χρησιμοποιούμε μόνο ανεπεξέργαστο μέλι και μη επεξεργασμένη νωπή γύρη. Επιπλέον, επιλέγουμε ποικιλίες μελιού που έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από άλλες. Έτσι πετυχαίνουμε την διατήρηση του γλυκαιμικού δείκτη στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα πράγμα πολύ σημαντικό για τον αθλητή είτε το καταναλώσει αμέσως πρίν ή κατά την διάρκεια της προπόνησής του.

 

[Advendure]: O ανταγωνισμός στα διατροφικά προϊόντα για αθλητές συμπιέζει τις τιμές προς τα κάτω. Ένα προϊόν όμως σας το δικό σας που είναι ξεκάθαρα φυσικό με γνήσιο μέλι, γύρι και αλάτι, σίγουρα θα κοστίζει περισσότερο από τα αντίστοιχα βιομηχανοποιημένα. Δεν σας φοβίζει το θέμα του κόστους με το οποίο έχετε βγει στην αγορά; Πως βλέπετε τη ανταπόκριση των αθλητών μέχρι στιγμής;

[Βασίλης & Ελένη]: Συγκαταλέγεται στην κατηγορία των gel που περιέχουν αμινοξέα, οπότε η τιμή του είναι ανταγωνιστική λαμβάνοντας υπόψιν και την εξαιρετική ποιότητά του. Είναι πρωτοφανής η αγάπη που μας δείχνουν όσοι αθλητές το έχουν δοκιμάσει!

 

[Advendure]: Ίσως είναι ακόμη νωρίς, αλλά σκέφτεστε να επεκταθείτε στο μέλλον στην παραγωγή και άλλων τύπων ενεργειακών προϊόντων για αθλητές;

[Βασίλης & Ελένη]: Ναι, έχουμε στα σκαριά μια μπάρα ενέργειας το ίδιο εξαιρετικής ποιότητας με το τζελάκι, μετά την παρότρυνση πολλών ultra αθλητών.

 

[Advendure]: Ήδη έχετε κάνει “ηχηρή” την παρουσία σας σε δυο από τους μεγαλύτερους αγώνες ορεινού τρεξίματος στην χώρα μας. Θα σας δούμε και σε άλλους στο μέλλον; Υποστηρίζετε ή σκέφτεστε να υποστηρίξετε κάποιους αθλητές;

[Βασίλης & Ελένη]: Θα συνεχίσουμε σίγουρα την συνεργασία μας με τις διοργανώσεις που ήμασταν ήδη υποστηρικτές και θα θέλαμε να παρευρεθούμε και σε άλλους αγώνες και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σ’ αυτό το σημείο, θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Νίκο τον Καλοφύρη που μας στήριξε και μας στηρίζει. Μας εμπιστεύτηκε και δοκίμασε για πρώτη φορά το Bear Strength στο Ζαγόρι Mountain Running στο TERRA 80km και τερμάτισε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Νίκος το χρησιμοποιεί στις προπονήσεις του, το συστήνει ανεπιφύλακτα και είναι ο πιο θερμός υποστηρικτής μας. Έκτοτε είμαστε υποστηρικτές σε όλους τους αγώνες του  Ursa Trail και προσφέρουμε το Bear Strength και τα προϊόντα μας στην τροφοδοσία των αγώνων. Εκτός από τον Νίκο, πολλοί αθλητές, επαγγελματίες και μη, μας δείχνουν καθημερινά την υποστήριξή τους και τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

 

 

[Advendure]: Να υποθέσουμε ότι και εσείς οι ίδιοι τρέχετε ή πεζοπορείτε στα μονοπάτια; Πως βλέπετε την ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος μέχρι στιγμής;

[Βασίλης & Ελένη]: Ανεβαίνουμε βουνά από όταν ήμασταν παιδιά. Τότε που δεν υπήρχε το facebook και το instagram. Τότε που ένα 36άρι φιλμ κάναμε να το εμφανίσουμε τρείς μήνες. Μεγαλώσαμε εκεί, ζούμε εκεί, δουλεύουμε, πεζοπορούμε και τρέχουμε εκεί. Αγαπάμε το βουνό και το σεβόμαστε, και είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε τα τότε άδεια μονοπάτια να γεμίζουν από ζωή και αθλητές που σέβονται και αγαπούν τη φύση, από ανθρώπους που μπορούν να παρατηρήσουν και να νιώσουν την ομορφιά του βουνού.

 

[Advendure]: Κάνοντας μια “βόλτα” στην ιστοσελίδα σας, το μάτι μου κοντοστάθηκε σε μια έκφραση της γιαγιάς σας που έλεγε: “Μη μετράς τ’ αστέρια, θα βγάλεις μαντραβίτσες … ”. Δεν ξέρω για μαντραβίτσες, αλλά σίγουρα θα κάνετε όνειρα με κάποια να έχουν βγει ήδη και κάποια άλλα να αφορούν το μέλλον. Ποιο είναι λοιπόν το όραμα σας για την εξέλιξη της εταιρείας σας; Τι όνειρα έχετε για το μέλλον;

[Βασίλης & Ελένη]: Έτσι ακριβώς! Παρακούμε την συμβουλή της γιαγιάς και μετράμε τ΄άστρα και κάνουμε όνειρα! Το όραμά μας είναι η διατήρηση των αξιών μας ώστε να προσφέρουμε πάντα κορυφαία προϊόντα με σεβασμό στη φύση, την μέλισσα και τον άνθρωπο. Και το όνειρό μας… είναι μια καλύβα στο βουνό δίπλα σ΄ένα όμορφο μονοπάτι.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ