Kefalonia Backyard Ultra

Ημερομηνία
13.04.2024

Περιγραφή

Ζούμε, τρέχουμε και διασκεδάζουμε εδώ !!!

Αυτά τα μονοπάτια είναι το πάθος μας και θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας…

Τα μονοπάτια της Κεφαλονιάς…!

Σας καλωσορίζουμε στο Kefalonia Backyard Ultra, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13η Απριλίου 2024 στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, εργαζόμαστε με μεράκι για να ετοιμάσουμε για εσάς ένα ξεχωριστό αγώνα ορεινού τρεξίματος, συμμορφωμένο πλήρως με τα πρότυπα αγώνων τύπου backyard ultra.

Λίγο έξω από το κέντρο της πόλης του Αργοστολίου, στην περιοχή του Θαλασσόμυλου, σχεδιάσαμε μια πανέμορφη κυκλική διαδρομή, μέτριας δυσκολίας με μικτό τερραίν [αναλογία άσφαλτος 10%, μονοπάτια καθαρά και σηματοδοτημένα 45%, χωματόδρομος 45%]. Σε αυτή υπάρχει μία και μοναδική ανάβαση στο λόφο του Αγίου Αθανασίου, ενώ η συνολική θετική και αρνητική υψομετρική διαφορά είναι περίπου 135 μέτρα. Εκτός από την συγκεκριμένη ανάβαση, το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι επίπεδο ή ελαφρά κατηφορικό. 

Η διαδρομή κινείται αρχικά δίπλα στη θάλασσα, προσπερνάει όμορφες ακτές, το γραφικό Φανάρι του Αργοστολίου, συνεχίζει στο πευκοδάσος της περιοχής του Πινιατώρου και του λόφου του Αγίου Αθανασίου, αφήνει πίσω της το Μνημείο των Πεσόντων Ιταλών και καταλήγει στο σημείο εκκίνησης/τερματισμού, στο ιδιαίτερης ομορφιάς παραδοσιακό κτίριο του Θαλασσόμυλου. 

Η διαδρομή με χαλαρό δρομικό ρυθμό ολοκληρώνεται σε χρόνο 42΄ έως 53΄ λεπτά, ανάλογα τη φυσική κατάσταση του κάθε αθλητή.    

Οι συμμετέχοντες καλούνται να ξεπεράσουν τα όρια τους. Αυτός ο αγώνας δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα των αθλητών. Οι κανονισμοί του αγώνα ενθαρρύνουν τους δρομείς να απολαύσουν τη φύση και την παρέα των υπόλοιπων συμμετεχόντων, μιας και σε κάθε κύκλο μπορείς να τρέχεις έχοντας δίπλα σου ένα διαφορετικό φίλο δρομέα. Σε αυτόν τον αγώνα δεν κερδίζει ο πιο γρήγορος ή ο πιο δυνατός, αλλά αυτός που θα κάνει την καλύτερη διαχείριση των δυνάμεων του, που θα έχει το καλύτερο πλάνο τροφοδοσίας, ο πιο «σκληρός» εγκεφαλικά και ο αθλητής αυτός που είναι περισσότερο αποφασισμένος από τους άλλους για να κερδίσει !!!

Γι΄ αυτό το λόγο βρες ένα άνετο για εσένα ρυθμό, περπάτα τις ανηφόρες, σχεδίασε από πριν το πλάνο τροφοδοσίας σου, άφησε τους συνοδούς σου στον χώρο ξεκούρασης και ανεφοδιασμού των αθλητών να σε βοηθήσουν και να σε παροτρύνουν να συνεχίσεις, αλλά μην τους αφήσεις να σε σταματήσουν, εκτός και η υγεία σου είναι σε κίνδυνο. Απόλαυσε εκεί τη χαλαρή, ευχάριστη και διασκεδαστική ατμόσφαιρα, παράλληλα με τον αγώνα σου, αλλά φτάσε έγκαιρα στο χώρο εκκίνησης «μαντρί», πριν να ακουστεί το κουδούνι που σηματοδοτεί την έναρξη του επόμενου κύκλου!!


Σήμανση:

Η σήμανση της διαδρομής που θα τοποθετηθεί από τη διοργάνωση του Kefalonia Backyard Ultra είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και αφαιρείται. Αυτή θα είναι πυκνή, εμφανής και θα περιλαμβάνει πινακίδες της διοργάνωσης, κατευθυντήριες της διαδρομής, κορδέλα, αποτρεπτικές σημάνσεις σε περίπτωση λανθασμένης διαδρομής, όπως επίσης και νυχτερινή ανακλαστική ταινία πορείας. 


Οι κανόνες του Kefalonia Backyard Ultra:

 • H συνολική απόσταση του κύκλου είναι 6.706 μέτρα ή 4,1667 μίλια.
 • Κάθε κύκλος πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός της ώρας, για να προσμετρήσει… συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου γύρου.
 • Το σημείο έναρξης και τερματισμού είναι το ίδιο.
 • Η φορά των κύκλων θα παραμένει ίδια καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
 • Κάθε μια ώρα θα δίνεται εκκίνηση του κύκλου, όπου ο κάθε συμμετέχοντας έχει περιθώριο 59 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα για να τον ολοκληρώσει. Θα δίνεται προειδοποιητικό σήμα 3 λεπτά πριν την εκκίνηση κάθε γύρου, 2 λέπτα πριν την εκκίνηση κάθε γύρου, 1 λεπτό πριν την εκκίνηση κάθε γύρου και τέλος το σήμα έναρξης του νέου κύκλου. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής δεν βρίσκεται στο τελευταίο προειδοποιητικό σήμα έναρξης στο «μαντρί», θεωρείται πως δεν τερμάτισε και θα πρέπει να παραδώσει τον αριθμό του [Bib number].
 • Ο κάθε αθλητής έχει δικαίωμα να ξεκουράζεται στον χρόνο που του απομένει μέχρι την επόμενη εκκίνηση. Αν δηλαδή κάποιος τελειώσει στα 50΄ λεπτά, του απομένει χρόνος ξεκούρασης 10΄ λεπτών μέχρι να δοθεί η εκκίνηση του επόμενου κύκλου. Όλοι οι αθλητές ξεκινάνε την ίδια ώρα, κάθε ώρα, δηλαδή στις 09.00΄, 10.00΄, 11.00΄ κ.ο.κ. Δεν μπορεί κάποιος αθλητής να ξεκινήσει νωρίτερα ή αργότερα από το σήμα εκκίνησης του κάθε γύρου. 
 • Οι δρομείς μπορούν να έχουν τη δική τους τροφοδοσία κατά την διάρκεια της διαδρομής [νερό ή φαγητό], σε τσέπες, τη ζώνη ή το σακίδιο τους. Δεν μπορούν όμως να δεχθούν εξωτερική βοήθεια ή τροφοδοσία κατά τη διάρκεια του γύρου.
 • Απαγορεύεται η προσωπική ιατρική βοήθεια στον κύκλο. Η κοινή ιατρική ή παραιατρική βοήθεια επιτρέπεται. Εφόσον ο γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του.
 • Οι δρομείς δεν πρέπει να φεύγουν εκτός διαδρομής κατά την διάρκεια του κύκλου.
 • Απαγορεύεται το pacing, δηλαδή η συνοδεία των συμμετεχόντων από άτομα που δεν συμμετέχουν ή από άλλους αθλητές που έχουν βγει εκτός αγώνα.
 • Απαγορεύονται τεχνικές βοήθειες [όπως π.χ. μπατόν πεζοπορίας].  
 • Οι πιο αργοί δρομείς πρέπει να επιτρέπουν τα περάσματα στους ταχύτερους. 
 • Η μουσική επιτρέπεται, ωστόσο κατά τον τερματισμό του αθλητή σε κάθε κύκλο και την προσέγγισή του στο «Αρχηγείο» του αγώνα για λόγους επικοινωνίας με τη γραμματεία και τους διοργανωτές αυτός οφείλει να αφαιρεί τα ακουστικά.
 • Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει τον αριθμό αγώνα (Bib Number) επάνω του, σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κ.λπ.). Η απώλεια του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής, τιμωρείται με αποκλεισμό. 
 • Η συντόμευση/κόψιμο/»κλέψιμο» της διαδρομής, απαγορεύεται και τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού. Ο κάθε αγωνιζόμενος υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά την προειδοποιητική σήμανση, που υποδεικνύει την πορεία της διαδρομής.  
 • Τα τελικά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο επίσημο website: http://www.backyardultra.com/ όπου θα ληφθούν υπόψιν στην εθνική και παγκόσμια κατάταξη, σύμφωνα με την σειρά των περισσότερων κύκλων που εκτέλεσε ο καθένας. Θα δοθούν αποτελέσματα της συνολικής απόστασης που διένυσε ο κάθε αθλητής.
 • Νικητής είναι ο αθλητής ο οποίος θα ολοκληρώσει έναν τελευταίο κύκλο μόνος του. Όλοι οι υπόλοιποι είναι «τεχνικά εγκαταλείψαντες» [DNF -> DidNotFinish] και εκτός αγώνα. Σε περίπτωση που κανένας αθλητής δεν μπορεί να ολοκληρώσει άλλον έναν κύκλο μόνος του, δεν υπάρχει νικητής και θα λογίζονται όλοι οι συμμετέχοντες του τελευταίου γύρου ως βοηθοί/assists!

Χρονοδιάγραμμα εκδήλωσης:

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 

 • Η Γραμματεία θα λειτουργεί στη βάση του αγώνα στο κτίριο του Θαλασσόμυλου από την 17:00 – 20:00΄ π.μ. για παράδοση πακέτων συμμετοχών.
 • Την 20.00΄ ώρα θα πραγματοποιηθεί pasta party σε χώρο που θα ανακοινωθεί.

Σάββατο 13 Απριλίου 2024 

 • Η Γραμματεία θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την 7:30 – 8:45΄ π.μ. στο κτίριο του Θαλασσόμυλου, όπου θα πραγματοποιηθεί παράδοση πακέτων συμμετοχών, έλεγχος δρομέων και bib number, στήσιμο του «χώρου τροφοδοσίας» των πληρωμάτων και ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ αριθμός εγγραφών της τελευταίας στιγμής.
 • Την 8:45΄ καλωσόρισμα και ενημέρωση των αθλητών με τις απαιτούμενες τεχνικές οδηγίες.
 • 8:57΄ σήμα 3 λεπτών. Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις τελικές ετοιμασίες τους. 
 • 8:58΄ σήμα 2 λεπτών. Οι αθλητές θα πρέπει να προσεγγίσουν το χώρο των εκκινήσεων και τερματισμού.
 • 8:59΄ σήμα 1 λεπτού. Οι αθλητές θα πρέπει να εισέλθουν στο χώρο εκκίνησης «μαντρί», ώστε να επιβεβαιωθεί η τελική λίστα όσων ξεκινάνε. 
 • 9:00΄ σήμα εκκίνησης του αγώνα Kefalonia Backyard Ultra. 

Στους επόμενους κύκλους θα μπορούν να ξεκινήσουν ξανά και να είναι έγκυροι μόνο όσοι έφτασαν στα 59 λεπτά στον χώρο της εκκίνησης. Όποιος δεν προσέλθει ή δεν προλάβει να προσέλθει στο τελευταίο προειδοποιητικό σήμα του τελευταίου λεπτού (59`) κάθε κύκλου μέσα στο χώρο εκκίνησης «μαντρί» και ηχήσει το σήμα εκκίνησης του νέου κύκλου, τότε θεωρείται τεχνικά ότι εγκατέλειψε (DNF) και υποχρεούται να παραδώσει το bib number του στη Γραμματεία του αγώνα. 


Πακέτο συμμετοχής: 

Το κόστους του πακέτου συμμετοχής ορίζεται στα 30 ευρώ για τις εγγραφές που θα ολοκληρωθούν ηλεκτρονικά μέχρι και την Δευτέρα 08 Απριλίου 2024, ενώ το κόστος εγγραφής της τελευταίας στιγμής [από την 09 Απριλίου 2024 και μετά] ορίζεται στα 50 ευρώ. Η διοργάνωση μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 200 αθλητές, ενώ σε περίπτωση συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού τους οι εγγραφές θα κλείσουν.

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει τις παρακάτω παροχές: 

 • Αριθμός αγώνα [bib number]. 
 • Απεριόριστη πρόσβαση για όσες ώρες τρέχει ο αθλητής και μέχρι να παραδώσει τον αριθμό του στο σταθμό τροφοδοσίας.
 • Ιατρική υποστήριξη.
 • Τεχνικό μπλουζάκι, τύπου DryFit του Kefalonia Backyard Ultra.
 • Μετάλλιο της διοργάνωσης σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν [το οποίο παραλαμβάνεται από τη γραμματεία μόνο αφού ο αθλητής εγκαταλείψει και παραδώσει τον αριθμό του / bib number].
 • Χώρο ξεκούρασης των αθλητών με τέντες.
 • WC Αθλητών.
 • Χώρος εναπόθεσης προσωπικών αντικειμένων.
 • Δωρεάν φωτογραφικό υλικό, σε ψηφιακή μορφή. 
 • Δωρεάν διαμονή για δυο διανυκτερεύσεις [Παρασκευή 12/4/2024 και Σάββατο 13/4/2024] σε όλους τους αθλητές που θα έρθουν εκτός Κεφαλονιάς και θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν οκτώ [8] ή περισσότερους γύρους [53,5 περίπου χλμ και άνω].
 • Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Βράβευση αθλητών:

Θα υπάρχουν χρηματικά έπαθλα για τους τελευταίους τρεις αθλητές, ανά φύλο [άνδρες και γυναίκες], ύψους 500€, 200€ και 100€, αντίστοιχα.

Στον τελευταίο αθλητή (νικητή του αγώνα), άνδρα ή γυναίκα, αντί για 500€ θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 1000€. 

Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής πετύχει Πανελλήνιο Ρεκόρ θα έχει επιπλέον χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ.


Χώρος ξεκούρασης αθλητών:

Θα βρίσκεται στο χώρο του Θαλασσόμυλου και είναι στην ουσία ο ατομικός χώρος του κάθε αθλητή και του συνοδού του. Είναι το σημείο όπου θα μπορεί ενώ περιμένει για τον επόμενο κύκλο, να έχει τα προσωπικά του αντικείμενα, κάτι πολύ σημαντικό όσο περνάνε οι ώρες. Το στήσιμο ξεκινάει την 07:30΄ ώρα του Σαββάτου 13 Απριλίου 2024 και προτείνουμε συνοδός και αθλητής να έχουν προβλέψει για τα παρακάτω: 

 • Μια τέντα ή ομπρέλα με μέγιστο μέγεθος 10×10μ.
 • Καρέκλα κάμπινγκ. 
 • Ρούχα για όλες τις περιστάσεις. 
 • Ζεστή κουβέρτα για την αναμονή εάν ο καιρός είναι κρύος ή εάν ο δρομέας τρέξει και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο καιρός αυτή την εποχή συνήθως είναι καλός, όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 12 με 15ο βαθμούς και υπάρχει αρκετή υγρασία, μιας και η διαδρομή είναι δίπλα στη θάλασσα. 

Χώρος στάθμευσης: Θα υπάρχει χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων των αθλητών, σε απόσταση περίπου 1 έως 5 λεπτά περπάτημα από τον χώρο της εκδήλωσης. Για να φτάσετε εκεί ακολουθήστε τις οδηγίες των εθελοντών. 

Χώροι WC

Θα υπάρχει ειδικός χώρος για τη χρήση τουαλέτας στο χώρο της εκδήλωσης.  


Υποχρεωτικός εξοπλισμός:

Θα υπάρχει υποχρεωτικός εξοπλισμός ο οποίος θα ελεγχθεί μετά την 19:00΄ στον χώρο των τερματισμών – εκκινήσεων. 

Συγκεκριμένα οι αθλητές που θα συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά τη διάρκεια της νύχτας πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά: 

 • Φακός και μπαταρίες είναι υποχρεωτικά για όσους θα συνεχίσουν από τις 20:00΄ και μετά.
 • Επίσης συνιστάται ανακλαστικός εξοπλισμός, 2-3 αλλαξιές ρούχα, παπούτσια και κάλτσες, αθλητικό μαντήλι, τύπου buff και αδιάβροχα γάντια.
 • Ατομική τροφοδοσία σε περίπτωση που κάποιος έχει δικό του πλάνο, καθώς επίσης και ατομικά πιρούνια και κουτάλια για το φαγητό που θα παρέχει η διοργάνωση, κατά την διάρκεια των στάσεων. 
 • Γενικότερα θα πρέπει να μεριμνήσετε για τα αντικείμενα που θα μπορεί να χρειαστείτε εκείνη την ημέρα και ιδιαίτερα για όσους θα δοκιμάσουν να τρέξουν περισσότερους από έξι [6] κύκλους.

Σχεδίασε από πριν για να έχεις ως μοναδική δυσκολία τα χιλιόμετρα και το χρόνο που θα τρέχουν μαζί σου ! 

Μόνο έτσι θα έχεις μια ασφαλή και απολαυστική μέρα ή ακόμη και νύχτα! 

Σε περίπτωση που τελειώσει για εσένα ο αγώνας νωρίτερα, θα ήταν όμορφο να κινείσαι τριγύρω, εμψυχώνοντας τους άλλους δρομείς και ίσως να μάθεις από εκείνους που ακόμα συνεχίζουν! 


Οικολογικόαποτύπωμα:  

Take nothing but… photos…

Leave nothing but…footprints!!!

Δεν απορρίπτουμε κανένα σκουπίδι, είτε στην διάρκεια της διαδρομής, είτε στο χώρο εκκινήσεων. Από τη διοργάνωση θα υπάρχουν σακούλες και κάδοι απορριμμάτων. Αν κάποιος αθλητής γίνει αντιληπτός να απορρίπτει οποιαδήποτε συσκευασία θα αποκλειστεί αυτομάτως. Ο παραπάνω κανόνας θα εφαρμοστεί αυστηρά και απαρέγκλιτα.


Προσωπικά αντικείμενα:

Συνιστούμε την ατομική ευθύνη φύλαξης των προσωπικών σας αντικειμένων, καθώς η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για την απώλειά τους, είτε τα αφήσετε στο αμάξι, είτε στην γραμματεία. Πάρα ταύτα θα υπάρχει χώρος φύλαξης αντικειμένων στον χώρο της εκδήλωσης, όπου ο καθένας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιεί, όμως συνίσταται να μην αφήνει εκεί πολύτιμα αντικείμενα. 


Κεντρικός σταθμός τροφοδοσίας στον Θαλασσόμυλο:

Ο σταθμός τροφοδοσίας της διοργάνωσης θα είναι ένας και θα βρίσκεται στη Βάση της διοργάνωσης στο Θαλασσόμυλο, εντός του χώρου ξεκούρασης αθλητών και σε μικρή απόσταση από το μαντρί εκκινήσεων. Δεν θα υπάρχει άλλο σημείο τροφοδοσίας εντός της διαδρομής και απαγορεύεται να χορηγηθεί τροφοδοσία από συνοδό στον αθλητή σε κάποιο άλλο σημείο του κύκλου.

Στο σταθμό τροφοδοσίας θα παρέχεται σε όλους τους αθλητές, που παραμένουν στον αγώνα και δεν έχουν εγκαταλείψει και παραδώσει τον αριθμό τους: 

 • Απεριόριστη ποσότητα νερού και ηλεκτρολυτών [οι αθλητές θα πρέπει να έχουν δικό τους δοχείο, παγούρι ή φλασκί για να είναι εφικτό να ανεφοδιαστούν από τη διοργάνωση].
 • Αναψυκτικό Cola
 • Ψωμί ή φρυγανιές
 • Σοκολάτα.
 • Αλάτι

Μετά την ολοκλήρωση τεσσάρων κύκλων, σε όσους αθλητές συνεχίζουν και έως το τέλος του αγώνα, θα παρέχονται επιπρόσθετα τα παρακάτω: 

 • Καφές
 • Μπανάνες
 • Σούπα ή πατάτες/γλυκοπατάτες ή μακαρόνια ή ρύζι κάθε δύο ώρες.
 • Διάφορα άλλα αλμυρά ή γλυκά σνακς.

* Θα υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας και διανομής καφέ ή φαγητού για όσους συνοδούς επιθυμούν να παραγγείλουν με δικά τους έξοδα, καθώς η βάση του αγώνα βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Αργοστολίου.


Αναβολή του αγώνα:

Αν παραστεί ανάγκη (π.χ εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), η Διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλλει για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.


Ποινές:

Σε όλες τις παρατυπίες & παραβιάσεις κανονισμού, προβλέπεται αποκλεισμός/αποβολή.

Η ποινή επιβάλλεται στις εξής περιπτώσεις:

 • Ρύπανση διαδρομής.
 • Συντομεύσεις/κοψίματα διαδρομής (shortcuts).
 • Ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό της διοργάνωσης.
 • Όταν αθλητής που κινείται σε μονοπάτι παρεμποδίζει εσκεμμένα το πέρασμα άλλων πιο γρήγορων συναθλητών του.
 • Απώλεια αριθμού αθλητή και 
 • Οποιαδήποτε άλλη ακραία συμπεριφορά.

Πνευματικά δικαιώματα:

Η Διοργάνωση διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και κινηματογράφησης του αγώνα, που πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, καθώς επίσης και όποιος γονέας/κηδεμόνας εγγράφει κάποιο παιδί του στον αγώνα, αποδέχεται αυτόματα το συγκεκριμένο όρο, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από τυχόν δημοσίευση υλικού του αγώνα.

Προσωπικά δεδομένα:

Η Διοργάνωση δεσμεύεται να μη γνωστοποιήσει σε τρίτους τα προσωπικά στοιχεία των αθλητών που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, σεβόμενη τη σχετική νομοθεσία και θεωρώντας απόλυτη ηθική υποχρέωση την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων τους. Ανακοινώσιμα είναι μόνο το ονοματεπώνυμο του αθλητή, η πόλη κατοικίας, η ηλικία του και η ομάδα στην οποία ανήκει.


Αποποίηση ευθύνης:

Η διοργάνωση  δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αθλητών, οι οποίοι, υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής:

 • λαμβάνουν γνώση των κινδύνων που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον,
 • βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν (έχοντας πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι΄ αυτό το θέμα).

Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής, όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

Για περισσότερες πληροφορίες: 

Τηλ: +30 6973396345 (Γιώργος Ισαουί) 

Website:    www.kefaloniabackyardultra.com 

Email:       kefaloniabackyardultra@gmail.com