Φακός LED NITECORE HEADLAMP NU11 με Υπέρυθρο Αισθητήρα!

Φακοί κεφαλής, φακοί ζώνης, φακοί που προσαρμόζονται στο ποδήλατο και τώρα και φακός για το γείσο του καπέλου από τη Nitecore, η οποία συνεχίζει να παράγει όχι μόνο ποιοτικά προϊόντα με εξαιρετική σχέση απόδοσης προς τιμή, αλλά και με έξυπνα χαρακτηριστικά. Ο NU11 προσαρμόζεται στο καπέλο, αλλά έρχεται και με ιμάντα κεφαλής, χρησιμοποιεί υπέρυθρο αισθητήρα για την ενεργοποίηση του, είναι πανάλαφρος, ανθεκτικός και αποτελεί μια πολύ καλή λύση για υπαίθριες νυχτερινές δραστηριότητες.

 

 

Είχαμε δει ήδη από το review του high-end φακού κεφαλής NU40, ότι η Nitecore άρχισε να ενσωματώνει αισθητήρα κίνησης στα μοντέλα της. Στον NU40 είδαμε την ύπαρξη οπτικού αισθητήρα ο οποίος αν πλησιάσει κάτι (εμπόδιο, χάρτης, η παλάμη μας κτλ...) το φακό μειώνει αυτόματα την ένταση της φωτεινής ροής στο ελάχιστο, ώστε να προστατευθεί ο φακός από υπερθέρμανση και να εξοικονομείται και ενέργεια. Στον NU11 που είναι αντικείμενο αυτού του άρθρου, υπάρχει υπέρυθρος αισθητήρας κίνησης που όταν είναι ενεργοποιημένος, με μια απλή κίνηση του χεριού σε απόσταση 5-10cm μπροστά από τον φακό τον ενεργοποιεί ή τον απενεργοποιεί, χωρίς καμία άλλη προσπάθεια. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στον χρήστη να έχει ελεύθερα τα χέρια του κατά τη διάρκεια της νυχτερινής outdoor δραστηριότητας που κάνει και σίγουρα είναι μια έξυπνη και χρηστική προσθήκη.

 

Η φωτεινή ροή του αγγίζει τα 150 lumens, με μέγιστη απόσταση φωτισμού τα 50 μέτρα, υποστηρίζοντας τόσο ευρεία γωνία φωτισμού, όσο και κοντινό φωτισμό, χωρίς προβλήματα αστάθειας.

Διαθέτει ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-ion με χωρητικότητα 600mAh, η οποία μπορεί να βγάλει σχεδόν μια νύχτα - 6 ώρες και 45 λεπτά είναι η εργοστασιακή προδιαγραφή - με διακοπτόμενη λειτουργία. Είναι φυσικά επαναφορτιζόμενος μέσω θύρας USB-C που δεν απαιτεί φορά στην τοποθέτηση του καλωδίου. Όπως σχεδόν σε κάθε φακό Nitecore, 4 ενδεικτικές λυχνίες καταδεικνύουν την ενέργεια που έχει απομείνει στην μπαταρία.

 

Ο φακός είναι πολύ ελαφρύς, στα 41gr βάρος, κάτι λογικό μιας και η κύρια χρήση του είναι στο γείσο του καπέλου. Διαθέτει πολυχρηστικό κλιπ και ιμάντα κεφαλής, με το κλιπ να είναι ρυθμιζόμενο από 0°- 90° μοίρες, έτσι ώστε να καλύπτει όλες τις θέσεις στερέωσης (καπέλο, κεφάλι, ιμάντας σακιδίου).

Είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό πλαστικό υλικό, διαθέτει βαθμολογία IPX5 ώστε να αντέχει από τον ιδρώτα, την βροχή και τις πιτσιλιές από νερό, π.χ σε ψάρεμα ή διάσχιση ποταμιού.

 

Τέλος, διαθέτει κόκκινο φωτισμό που υποστηρίζει και λειτουργία αναβοσβήματος για ασφάλεια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

 • Η μέγιστη φωτεινή ρολή φθάνει τα 150 Lumens
 • Ο κόκκινος φωτισμός έχει σχεδιαστεί ώστε να διατηρείται η νυχτερινή όραση.
 • Έξυπνη λειτουργία υπέρυθρου αισθητήρα
 • Ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία 600mAh
 • Ενσωματωμένο έξυπνο κύκλωμα φόρτισης με θύρα USB-C (5V-1A)
 • Σχεδιάστηκε με 4 ενδεικτικές λυχνίες που καταδεικνύουν την ενέργεια που έχει απομείνει στην μπαταρία
 • Είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό πλαστικό υλικό
 • Συμπαγής και ελαφρύς (41gr)
 • Ρυθμιζόμενη γωνία φωτισμού από 0° – 90°
 • Αδιάβροχη βαθμολογία σύμφωνα με το πρότυπο IPX5
 • Τιμή (με ΦΠΑ): 24,90 ευρώ

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προιόντων NITECORE στην Ελλάδα είναι η VASILIKOS Import-Trade. Τα προϊόντα NITECORE διατίθενται σε σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και on-line στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ