“Virtual Expo 2014”: Medicore™ Hellas! Κύριο

Η Medicore Hellas είναι θυγατρική της Αμερικανικής εταιρείας Medicore Global και ειδικεύεται στην σχεδίαση και παραγωγή προηγμένων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων καινοτομίας. Πριν λίγο καιρό γνωρίσαμε την ποικιλία των καλτσών και των καινοτομικών τεχνολογιών που εφαρμόζει η εταιρεία στα προϊόντα της μέσα από ένα εκτενές άρθρο στο Advendure. Μέσα στα δυο χρόνια που οι κάλτσες της Medicore βρίσκονται στην ελληνική αγορά έχουν ιδιαίτερα σημαντική παρουσία, όπως μας εξηγεί στην συνέντευξη του ο κ. Φίλιππος Πρεδάρης, Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρίας. Μας αναλύει επίσης την φιλοσοφία και τις καινοτομίες της παραγωγής της εταιρείας του, τι να περιμένουμε σε νέα προϊόντα για το 2015, αλλά μας μιλάει και για τις εξελίξεις στο ορεινό τρέξιμο στην χώρα μας.


[Advendure]: Φίλιππε, δώσε μας μια σύντομη εικόνα της πορείας της εταιρείας σας στην ελληνική αγορά καθώς και των προϊόντων που υποστηρίζει όσο αφορά το ορεινό τρέξιμο και τις υπεραποστάσεις. Ποια είναι τα 2-3 βασικότερα προϊόντα της παρουσία σας στην Ελλάδα την χρονιά που διανύουμε;

[Φίλιππος Πρεδάρης]: Η Medicore® Global με 100 χρόνια εμπειρίας είναι αφοσιωμένη στην παροχή καινοτόμων και προηγμένων τεχνολογιών τόσο στην κλωστοϋφαντουργία και την ιατροφαρμακευτική, όσο και στις καταναλωτικές αγορές. Η αποκλειστική καινοτομία της Medicore® έχει να κάνει με τον χαλκό και τις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του χαλκού όπου είναι γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Στην ελληνική αγορά βρισκόμαστε περίπου δύο χρόνια. Το πρώτο προϊόν που κυκλοφορήσαμε είναι οι κάλτσες με χαλκό CuSTAT®  σε συνδυασμό με PTFE NanoGLIDER. Η βασική καινοτομία της εταιρείας μας είναι το Cu+STAT. Το Cu+STAT είναι μικροΐνες χαλκού που αποτρέπουν την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων, καταπολεμώντας την κακοσμία και εξασφαλίζοντας ευεξία στο δέρμα. Επίσης άλλη μία αποκλειστική καινοτομία που έχει η εταιρεία μας είναι οι βιοτεχνολογικές ίνες PTFE NanoGLIDER . Το NanoGLIDER εξασφαλίζει πολύ χαμηλές ιδιότητες τριβής δηλαδή μειώνει την τριβή μεταξύ του πέλματος και της κάλτσας, ενώ αποβάλλει την υγρασία, διατηρώντας τα πόδια στεγνά. Αυτό σημαίνει ότι προστατεύει τον αθλητή του βουνού ή των υπεραποστάσεων από φουσκάλες και ερεθισμούς.

Οι κάλτσες Medicore® είναι λεπτομερώς σχεδιασμένες για την πλήρη φροντίδα των ποδιών  χωρίς κανένα συμβιβασμό στον τρόπο ζωής  ή στις δραστηριότητές μας. Τις κατηγορίες που προτιμούν οι αθλητές στο ορεινό τρέξιμο και στις υπεραποστάσεις είναι φυσικά οι Αθλητικές (Sport), και οι Διαβαθμισμένης Συμπίεσης (Compression). Οι Διαβαθμισμένης Συμπίεσης έχουν μία μέση συμπίεση για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος όπου κάποιος μπορεί να τις φορέσει κατά την διάρκεια του τρεξίματος ή μετά το τέλος για αποκατάσταση.

Άλλη μία κατηγορία που έχουμε και ταιριάζει στο αθλητικό κομμάτι και θέλω να δώσω ιδιαίτερη έμφαση είναι η Διαβητική κάλτσα. Τα τελευταία χρόνια  βλέπουμε όλο και περισσότερους διαβητικούς να  μπορούν να αθληθούν και να απολαμβάνουν το τρέξιμο τους. Σαν εταιρεία πιστεύουμε ότι διαβήτης και άσκηση ή ακόμα και αθλητισμός μπορεί να συνυπάρξουν και έτσι προχωρήσαμε στην παραγωγή Διαβητικών καλτσών. Η Διαβητική κάλτσα συμβάλλει στην ανακούφιση των πιθανών επιπλοκών που ταλαιπωρούν το διαβητικό πόδι. Για αυτό μπορεί να φορεθεί και στην καθημερινότητα για την πρόληψη των επιπλοκών αλλά όπως είπαμε και στην άσκηση. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε ανθρώπους που είναι διαβητικοί και ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό και παίρνουν μέρος και σε αγώνες ορεινού τρεξίματος αλλά και υπεραποστάσεων.   

Λόγω του χαλκού που χρησιμοποιούμε και τις ιδιότητες του που ανέφερα παραπάνω το προϊόν μας θεωρείτε περισσότερο φαρμακευτικό και γι’ αυτό και κάποιος μπορεί να βρει τα προϊόντα μας στα φαρμακεία.



Κάλτσες αθλητικές, συμπίεσης, διαβητικές, καθημερινές και εργασίας!



[Advendure]: Ενώ το τρέξιμο σε αστικές διαδρομές είτε στα μονοπάτια των βουνών είναι από την φύση του πολύ απλό και γίνεται κατά βάση για την αγάπη προς την φύση και την άσκηση, με την έκρηξη των αγώνων και των συμμετοχών βλέπουμε ότι η τάση από τους κατασκευαστές είναι προς την απόλυτη εξειδίκευση σχεδόν για όλες τις μορφές εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος είτε απλά τρέχει είτε συμμετέχει σε κάποιον αγώνα. Υπάρχει πραγματικά η ανάγκη για τόσο μεγάλη εξειδίκευση; Η μεγάλη διαφοροποίηση των τιμών σε μερικά μοντέλα αντικατοπτρίζει πραγματικά την μεγάλη διαφορά ποιότητας μεταξύ τους;

[Φίλιππος Πρεδάρης]: Εμείς δίνουμε όλη την πληροφόρηση ώστε ο κάθε αθλητής, επαγγελματίας ή ερασιτέχνης, να είναι σε θέση να κρίνει και να αποφασίσει σε ατομικό επίπεδο τις ανάγκες του και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Η τεχνολογία και η εξειδίκευση είναι ποτάμι χωρίς επιστροφή. Μόνο μπροστά μπορεί να πάει και σίγουρα συμβάλλει στο καλύτερο.

Πέρα από αυτό όμως, όταν η εξειδίκευση έχει να κάνει με την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας, και στην συγκεκριμένη περίπτωση την υγεία των ποδιών στους αθλητές, επιβάλλεται, διότι δεν έχει να κάνει απλά με επιδόσεις, αλλά με την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων που δημιουργούνται από την κακή επιλογή καλτσών (μύκητες, αυξημένη υγρασία, τριβή, ερεθισμούς, φουσκάλες, «πόδι του αθλητή», κακοσμία).

Στην διαμόρφωση της τιμής ενός προϊόντος, πέρα από τις πρώτες ύλες κατασκευής που πρέπει να είναι η βάση, συμμετέχουν και άλλα κόστη όπως αυτό της έρευνας η οποία είναι ένας τομέας υψηλού κόστους αλλά άκρως απαραίτητη, αλλά και το  μάρκετινγκ που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επηρεάζει σημαντικά την τελική τιμή πώλησης. Όσον αφορά την έρευνα τα προϊόντα της εταιρείας μας βρίσκονται συνέχεια μέσα σε εργαστήρια για τις αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες. Στο Advendure πέρυσι είχαμε αναρτήσει μερικά από τα εργαστηριακά μας αποτελέσματα τα οποία και επιβεβαίωναν την καινοτομία μας και τις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες των καλτσών μας.

Όπως επίσης και την πιστοποίηση των καλτσών μας με την Ευρωπαϊκή Σήμανση CE που συμβολίζει την συμμόρφωση προς όλες τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται στους κατασκευαστές για το προϊόν, δυνάμει των κοινοτικών διατάξεων που προβλέπουν την τοποθέτησή της.

Παρόλα αυτά η εταιρεία μας προσπαθεί να διατηρεί τα κόστη αυτά σε χαμηλά επίπεδα ώστε η τιμή να αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία του προϊόντος.



Καινοτομία με ίνες Cu+STAT® και NanoGLIDE®



[Advendure]: “Γρήγορο και ελαφρύ”, είναι το  βασικό μότο που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία εξοπλισμού για δραστηριότητες στο βουνό (outdoor). Ποιες τάσεις βλέπετε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αγορά όσο αφορά τον εξοπλισμό για ορεινό τρέξιμο και trail running στο άμεσο μέλλον; Τι καινούργιο θα δούμε σε σχέση με τον εξοπλισμό που προμηθεύει η εταιρεία σας; Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες για τυχόν νέα μοντέλα που θα λανσάρετε στην αγορά την σεζόν 2014-2015;

[Φίλιππος Πρεδάρης]: Γρήγορο και ελαφρύ, είναι μόνο για τους γρήγορους αθλητές και αυτούς που είναι εξοικειωμένοι με το ιδιαίτερο τερραίν κάθε αγώνα. Για παράδειγμα θεωρώ πως λόγω κατασκευής, ένα ελαφρύ παπούτσι δεν  μπορεί να προστατέψει έναν καινούργιο αθλητή ή έναν αρχάριο στους πρώτους του αγώνες σε ένα δύσβατο και κακοτράχαλο μονοπάτι ενός βουνού. Καλό θα είναι, όλοι  να έχουμε γνώση των απαιτήσεων της δραστηριότητας που έχουμε επιλέξει σε αντιστοιχία με το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε, ώστε να μπορούμε πάντα να διαλέγουμε τον καταλληλότερο εξοπλισμό για την κάθε περίπτωση.

Για την νέα σεζόν όσον αναφορά τις κατηγορίες των καλτσών η εταιρεία μας ετοιμάζει καινούρια χρώματα και σχέδια που θα κυκλοφορήσουν το 2015. Επίσης αυτό που μπορώ να σας πω αυτή την στιγμή, είναι ότι το 2015 θα έχουμε και νέα καινοτόμα προϊόντα με την τεχνολογία μας Cu+STAT.





[Advendure]: Το ορεινό τρέξιμο γνωρίζει στην χώρα μας τεράστια άνθηση, με πάνω από 100 αγώνες και χιλιάδες αθλητές να συμμετέχουν φέτος σε αυτούς, γεγονός που θα αποτυπωθεί στο τέλος της χρονιάς και επίσημα με την δημοσίευση της “Ετήσιας Έκθεσης Ορεινού Τρεξίματος 2014” του Advendure. Πως βλέπεται αυτή την έκρηξη και που πιστεύεται ότι μπορεί να φτάσει.

[Φίλιππος Πρεδάρης]: Στην Ελλάδα το trail running και γενικά το τρέξιμο βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια ανάπτυξης σε σύγκριση με τον βαθμό που ο Ευρωπαίος το έχει εντάξει ως προσωπική ανάγκη στο καθημερινό του πρόγραμμα. Παρότι όλη η φιλοσοφία του αθλητισμού προήρθε από την Ελλάδα,  ο σύγχρονος Έλληνας πρέπει να κατανοήσει ότι ο αθλητισμός προσφέρει ένα σύνολο στοιχείων σημαντικών για την ποιότητα της ζωής του, άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Όσον αφορά στο θέμα "ορεινό τρέξιμο", στην Ελλάδα είμαστε ακόμα πιο πίσω. Έχουμε αμέτρητα και πανέμορφα βουνά στα οποία πρέπει πρώτα να μάθουμε να τα περπατάμε, στις διακοπές μας ή μια Κυριακή με την οικογένεια μας. Το trail running είναι ένας άλλος τρόπος τρεξίματος από αυτόν που γνωρίζουμε στην άσφαλτο ή στο στάδιο. Προϋποθέτει διαφορετική προσέγγιση τόσο στην προπόνηση όσο και στον αθλητικό εξοπλισμό ανάλογα με τις συνθήκες που  επικρατούν στο εκάστοτε βουνό ή αγώνα.

Το βουνό απαιτεί σεβασμό για να μας σεβαστεί και αυτό ώστε να βγούμε κερδισμένοι από την επαφή μαζί του.

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ