Με το Flagstaff Sky peaks 26K στην Αριζόνα συνεχίζεται το Golden Trail Series 2022, με συμμετοχή του Κωνσταντίνου Παραδεισόπουλου!

Από 22 Σεπ 2022
To Golden Trail Series εκτός όλων των άλλων μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μέρη και αγώνες που είναι μακρινά και ιδιαίτερα όμορφα, όπως το Flagstaff της Αριζόνα, όπου είναι ο επόμενος σταθμός του πρωταθλήματος, μόλις μια εβδομάδα μετά το ιστορικό Pikes Peak στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε και έναν εξαιρετικό αθλητή να συμμετέχει στους αγώνες του Πρωταθλήματος.Ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος λοιπόν, τρέχει στο δύσκολο και τραχύ Flagstaff Sky Peaks 26K την Κυριακή 25/09, και ελπίζει σε κάτι καλό μετά την εξαιρετική 21η θέση στο Pikes Peak Ascent.
Ο αγώνας ονομάζεται "Quad Bomber" πράγμα που δείχνει πολλά για τις δυσκολίες του και μεγάλο μέρος του είναι σε πολύ ψηλό υψόμετρο (3.500m), κάτι σύνηθες σε Αμερικανικούς αγώνες. Οι δρομείς θα ανηφορίσουν για τα πρώτα 10Km ανεβαίνοντας από τη βάση του Agassiz Peak στις πλαγιές του χιονοδρομικού κέντρου Arizona Snowbowl. Στη συνέχεια, αρχίζει η πραγματική ανάβαση καθώς οι δρομείς θα ανέβουν σχεδόν 600m στο επόμενο χιλιόμετρο , φτάνοντας στην κορυφή λίγο πάνω από τα 3.500 μέτρα υψόμετρο, πριν κατεβούν τις δυτικές πλαγιές του χιονοδρομικού κέντρου, μέσα από ελικοειδή μονοπάτια κάτω από δάση και τελικά στο εμβληματικό Arizona Trail που εκτείνεται σε 1287+Km από το Μεξικό στη Γιούτα. H ονομασία Quad Bomber είναι σίγουρα κατάλληλη!
 
Τα ρεκόρ διαδρομής (άλλαξε το 2021 λόγω πυρκαγιών και μετά έντονων κατολισθήσεων στην περίοδο των μουσώνων) έχουν οι:
 
Άντρες – 2:21:58 – Jacob Hojnacki
Γυναίκες – 2:43:20 – Candace Harrison
 
Φυσικά στον αγώνα συμμετέχουν όλοι οι κορυφαίοι αθλητές του GTS 2022, που θα ολοκληρωθεί για φέτος με τον τελικό στην εξωτική Madeira στις 26/10, για τους αθλητές που έχουν πάρει την πρόκριση από τους φετινούς αγώνες.
 
Καλή δύναμη και
καλή επιτυχία στον Κωνσταντίνο!
Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ