Suunto και UTMB World Series ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια τεχνική συνεργασία!

Photo copyright: Phoenix Monsorno Photo copyright: Phoenix Monsorno

Κορυφαίοι αθλητές της ομάδας της Suunto είναι οι Courtney Dauwalter, François D’Haene και Pau Capell, όλοι νικητές του δημοφιλούς αγώνα του Chamonix. Η σχέση όμως της Φινλανδικής εταιρείας με τη μεγαλύτερη διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στον πλανήτη δεν μένει σε κάτι τέτοιο, αλλά πάει ένα βήμα πιο πέρα, αφού ανακοινώθηκε επίσημα η συνεργασία της με το UTMB World Series!

 

 

Συνεργασίες μεταξύ εταιρειών εξοπλισμού και διοργανώσεων ορεινού τρεξίματος βλέπουμε φυσικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά μέχρι στιγμής στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είχε να κάνει με εκπτώσεις στην αγορά ειδών του brand στις expo των αγώνων ή δώρα σε νικητές και συμμετέχοντες. Εδώ όμως μιλάμε για κάτι διαφορετικό και πρωτοποριακό, αφού η Suunto παρέχει στους συμμετέχοντες στους 41 αγώνες της σειράς UTMB World Series εξειδικευμένους χάρτες, με στοιχεία για διαδρομές, σταθμούς ανεφοδιασμού, εναλλαγές του τερέν και άλλα στοιχεία για κάθε αγώνα της σειράς!

Αυτούς τους ειδικούς χάρτες θα μπορούν να κατεβάσουν οι κάτοχοι των Suunto Vertical και Race (διαβάστε εδώ και εδώ τα αναλυτικά review του Advendure για τα συγκεκριμένα μοντέλα).

Οι χάρτες θα είναι διαθέσιμοι σε τρία διαφορετικά στυλ και θα είναι χρήσιμοι στους χρήστες είτε πριν τους συγκεκριμένους αγώνες για να μελετήσουν τα δεδομένα, είτε φυσικά κατά τη διάρκεια των αγώνων για να δουν πλήθος στοιχείων που θα κάνουν τη “ζωή” τους πιο εύκολη.

Ανακοινώσεις με λεπτομέρειες αναμένονται από τη Suunto για όλα όσα αφορούν τη συνεργασία κι κυρίως τις λεπτομέρειες για τους χάρτες.

Πρώτος αγώνας της σειράς για το 2024 είναι το Tarawera Ultramarathon by UTMB στη μακρινή Νέα Ζηλανδία, όπου θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά από τους αθλητές οι νέοι χάρτες, προϊόν της συνεργασίας Suunto και UTMB World Series!

 

Δημήτρης Τρουπής

Πηγές: irunfar, suunto, UTMB World Series

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ