Ακύρωση αθλητή για .. τροφοδοσία από drone σε αγώνα στην Oklahoma!

Αν νομίζετε ότι έχετε δει όλους τους τρόπους να “κλέψει” κάποιος σε αγώνα κάνετε λάθος. Αν και έχουμε κατά καιρούς δει διάφορα απίθανα, η τεχνολογία φαίνεται ότι δίνει ακόμη περισσότερες δυνατότητες σε αθλητές που θέλουν .. το κάτι παραπάνω! Και φυσικά το να κλέψει κανείς σε αγώνα δεν σημαίνει μόνο να κόψει στη διαδρομή ή να ανέβει σε αυτοκίνητο, αλλά και να παραβιάσει άλλους κανόνες της κάθε διοργάνωσης, όπως να τροφοδοτείται σε σημεία που απαγορεύεται.

 

 

Στην μακρινή Οκλαχόμα λοιπόν και στον αγώνα Outlaw 100 Oklahoma, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Φεβρουαρίου 2024, στα μονοπάτια του Robbers Cave State Park και ο οποίος φημίζεται γιατί ακολουθεί τα χνάρια ανθρώπων εκτός νόμου, όπως οι Jesse James, Belle Star και Youngers, ένας αθλητής χρησιμοποίησε τροποποιημένο υπερσύγχρονο drone, ώστε να έχει τα τζελάκια του, τα υγρά του και γενικά την τροφοδοσία του όποτε ήθελε και εκτός σταθμών.

Το drone είχε ακτίνα δράσης σχεδόν 50 χιλιόμετρα, GPS tracking ακριβείας και αυτονομία ημερών και με το πάτημα ενός κουμπιού σε ειδικό μικροσκοπικό χειριστήριο που έφερε πάνω του, ερχόταν σε όποιο σημείο βρισκόταν ο αθλητής και αυτός απλά .. έπαιρνε την τροφοδοσία του από τον κινούμενο ατομικό “σταθμό ανεφοδιασμού”!

Η λήψη τροφοδοσίας εκτός των μόλις 3 σταθμών ανεφοδιασμού του αγώνα (είναι ημιαυτόνομης φιλοσοφίας) φυσικά απαγορευόταν. Για κακή του τύχη, ενώ το είχε χρησιμοποιήσει ήδη – όπως ο ίδιος δήλωσε μετά τον αγώνα – μερικές φορές, έγινε αντιληπτός από συναθλητές του, έγιναν ενστάσεις μετά τη λήξη της διοργάνωσης και φυσικά ακυρώθηκε.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του αθλητή; Όχι πάντα και κυρίως όχι έτσι!

 

Δημήτρης Τρουπής

 

ΥΓ ... Καλό μήνα σε όλους, με το καθιερωμένο Πρωταπριλιάτικο άρθρο του Advendure! Ελπίζουμε μόνο να μην σας βάλαμε .. ιδέες! Ο αγώνας πάντως υπάρχει πραγματικά και είναι από τους δυνατούς στις ΗΠΑ!

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ