ADVENDURE is the leading web portal in Greece about Mountain Running, Adventure, Endurance and other Mountain Sports
info@advendure.com
Πριν ένα χρόνο αυτές τις ημέρες δοκίμασα το πρώτο μου FKT (Agion Oros FKT) και το απόλαυσα ιδιαίτερα! Φέτος, σκέφτομαι να τολμήσω κάτι διαφορετικό, δεν ξέρω αν θα είναι εξίσου απολαυστικό, σίγουρα όμως θα είναι αρκετά ζόρικο και απαιτητικό. Athos Backyard 24h - 100 Miles ονομάζεται η προσπάθεια μου, σε γνώριμα για εμένα μέρη, και πάλι στο Άγιο Όρος. Σκέφτηκα να δοκιμάσω ένα ιδιότυπο Backyard, σύμφωνα με τους κανονισμούς, απλά δεν θα τραβήξει όσο αντέξω...ο στόχος μου θα είναι να ολοκληρώσω 24 ώρες "αγώνα" και να σταματήσω!
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή βρίσκεται στις παρυφές του Άθωνα, στην καρδιά του θα έλεγα, έχει συνολικό μήκος 6,706m και +200m υψομετρική ανάβαση. Θα είναι τύπου out & back (πήγαινε - έλα) και κυμαίνεται σε υψόμετρα μεταξύ 800m – 930m. Αποτελείται κυρίως από χωματόδρομο μέτριας βατότητας με αρκετά νεροφαγώματα, φερτά υλικά και φυτευτούς βράχους.
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: Όλη μου η “πραμάτεια” θα βρίσκεται μέσα σε δύο βαλίτσες. Στη μια θα έχω την τροφοδοσία και στην άλλη ρούχα και αξεσουάρ.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Το μεγαλύτερο στοίχημα, πέραν της προφανούς δυσκολίας του όλου εγχειρήματος με 24 ώρες στο πεδίο (162km - +4.800m θετική υψομετρική), θα είναι να καταφέρω να αντέξω στο κρύο και πιο συγκεκριμένα να μπορέσω να διατηρήσω τα δάκτυλα των χεριών σχετικά ζεστά και λειτουργικά. Αν κρυώσουν αρκετά θα έχω πρόβλημα και δεν θα μπορώ να ανταπεξέλθω σε κινήσεις όπως άνοιγμα συσκευασιών, αλλαγή ρουχισμού, ξεβίδωμα μπουκαλιών κτλ.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Όπως και στο FKT την προηγούμενη χρονιά, έτσι και φέτος θα είναι μοναχική η προσπάθεια μου και ελπίζω στις 14 ώρες νύχτας να μην δεχτούν οι "αποσκευές" μου καμία επίσκεψη από τα ζωάκια της περιοχής που είναι και αρκετά.…
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Το πλάνο είναι για να ξεκινήσω την Πέμπτη 12/12 στις 15:00 και αν όλα πάνε καλά, να το έχω ολοκληρώσει την Παρασκευή 13/12 την ίδια ώρα. Θα προσπαθήσω να ανεβάζω κατά την διάρκεια της προσπάθειας video κλπ, ανάλογα με το κρύο βέβαια που θα επικρατεί. Καλοδεχούμενα εννοείται τα μηνύματα και η θετική ενέργεια από τον καθένα...♥
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Στην προσπάθεια αυτή θα με στηρίξει το κατάστημα #performancestore του Γιώργου Βαβρίτσα και η εταιρεία με συμπληρώματα #fortiusgeoplan.
Πάντα υπό την καθοδήγηση του coach Κασίμη Δημήτρη #kasimistraining
Μετράω αντίστροφα λοιπόν και με μεγάλη ανυπομονησία..!!!!!
Ευχαριστώ το Advendure για τον "χώρο"!
#kasimistraining
#performancestore
#fortiusgeoplan