Ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας επιστρέφει το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Δεκεμβρίου!

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται για 15η φορά στον Όλυμπο ένας από τους δημοφιλέστερους “μικρούς” αγώνες της χώρας, ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας. Ένας αγώνας που ξεκίνησε πριν 16 χρόνια σαν μια πρωτοβουλία φίλων για μια χειμερινή “συνάντηση ορεινού τρεξίματος” στον Όλυμπο, εξελίχθηκε σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια της άνθησης του αθλήματος και έφτασε να έχει εκατοντάδες ενθουσιώδεις δρομείς κάθε χρονιά. Ο αγώνας επανέρχεται φέτος μετά από μια χρονιά διακοπής λόγω της πανδημίας.
 
Η διαδρομή – μήκους 22 χιλιομέτρων και με +1.650m θετική υψομετρική διαφορά -που καθιερώθηκε από το 2016, είναι πανέμορφη και κυρίως αντιπροσωπευτική του ονόματος του αγώνα, αφού κυκλώνει τον Ενιπέα, δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές να περάσουν από τοπία που κόβουν την ανάσα και χαρίζουν όμορφες εικόνες. Χαρακτηριστικά σημεία της, Η λουσμένη στον ήλιο ανάβαση μέχρι την Γκόλνα, με την απαράμιλλη θέα, το πολύ υγρό, γεμάτο νερά και μέσα σε πυκνό δάσος μονοπάτι της ανήλιας πλευράς που ακολουθεί μέχρι το Μοναστήρι και τέλος το πέρασμα στην αντίθετη πλευρά του ποταμιού και η επιστροφή στο Λιτόχωρο από την προσήλια πλευρά του φαραγγιού.
 
Ο Όλυμπος δεν είναι όμως μόνο οι κορυφές του. Βιόλα, Καμπανούλα, Λίλιουμ ή κόκκινος κρίνος, Αχίλλεα, Κενταύρεα κτλ, είναι μόλις μερικά από τα δεκάδες σπάνια φυτά που ενδημούν στις πλαγιές του βουνού, τα οποία η διοργάνωση τα τιμά με ένα μικρό αγώνα 11 χιλιομέτρων και ήπιων κλίσεων στις παρυφές του Ολύμπου με την επωνυμία “Ολύμπια Μονοπάτια”. Ο αγώνας έρχεται να «σκύψει» απάνω από τους λιλιπούτειους αυτούς παγκόσμιους θησαυρούς και να προβάλλει τη σημαντικότητα τους στην παγκόσμια οικόσφαιρα. Κάθε χρόνο η διοργάνωση «Ολύμπια μονοπάτια» θα παίρνει το όνομά της από το χαρακτηριστικό όνομα του τιμώμενου φυτού. Η 6η διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στο Viola striis-notata και κατά συνέπεια η επωνυμία της θα είναι «Ολύμπια μονοπάτια – (Viola striis-notata)».
 
To Advendure θα είναι εκεί και θα σας μεταφέρει με την αρθρογραφία του εικόνες και δράση από τα μονοπάτια του Ολύμπου! Δείτε τις λίστες εκκίνησης των δυο αγώνων, στις οποίες βρίσκονται και αρκετοί από τους κορυφαίους αθλητές ορεινού τρεξίματος της χώρας μας, την τεχνική ενημέρωση, καθώς και το πρόγραμμα του διημέρου:
 
Λίστα (block) εκκίνησης ("Χειμωνιάτικου Ενιπέα":
 
Λίστα εκκίνησης (block) "Ολύμπια Μονοπάτια"
 
Τεχνική ενημέρωση (Χειμωνιάτικος Ενιπέας):
 
Τεχνική ενημέρωση (Ολύμπια μονοπάτια):
 
Πρόγραμμα διοργάνωσης:
Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ