SKY

Στον Matterhorn Ultraks "Extreme" μεταφέρεται η δράση του Skyrunner® World Series

Hillary Gerardi Hillary Gerardi © Alexis Berg

Αυτήν την Παρασκευή, οι κορυφαίοι skyrunners του κόσμου ανεβαίνουν στον ουρανό πάνω από το Zermatt για τον πανίσχυρο αγώνα Matterhorn Ultraks " EXTREME ", τον ένατο αγώνα του 2023 Skyrunner® World Series. Από το ντεμπούτο του το 2019, το Matterhorn Ultraks " EXTREME ", ένας πανέμορφος αλλά και απαιτητικός αγώνας, έχει γίνει πόλος έλξης για τους πιο τεχνικά καταρτισμένους skyrunners της σειράς.

Η διαδρομή των 25 χιλιομέτρων με 2.876 μέτρα υψομετρικής διαφοράς ξεκινά στο κέντρο του Zermatt, στους πρόποδες του εμβληματικού Matterhorn. Ο αγώνας περιλαμβάνει την πιο διαβόητη κατάβαση της πίστας, ένα εξαιρετικά απότομο couloir με αρκετή σάρα, καθώς και μια διάσχιση παγετώνα, όπου τα microspikes είναι υποχρεωτικά σε ορισμένες συνθήκες, και φτάνει στο υψηλότερο σημείο των 3.406 μέτρων.

Στους άνδρες, ο ντόπιος κάτοικος του Zermatt και δευτεραθλητής του 2021, Martin Anthamatten (Adidas Terrex) θα προσπαθήσει να πάρει τον τίτλο. Αυτή θα είναι η τέταρτη προσπάθεια για τον Anthamatten, ο οποίος θα αναμετρηθεί και πάλι με τον πρωταθλητή του 2019 Daniel Antonioli από την Ιταλία (Scarpa) και τον δύο φορές νικητή (2020 και 2021), William Boffeli, επίσης από την Ιταλία (Crazy / Hoka). Το υπόλοιπο παγκόσμιας κλάσης ελίτ ανδρών περιλαμβάνει τον Roberto Delorenzi από την Ελβετία (Brooks), τους Ισπανούς Zaid Ait Malek, Manuel Merillas (Scarpa / Land Trail) και τον νικητή της γενικής SWS 2022 Nico Molina (ομάδα La Sportiva), τον Frédéric Tranchand από τη Γαλλία (ομάδα Scott Running), τον Luka Kovacic από τη Σλοβενία (Red Bull / Dynafit), τον Sebastien Poesy από τη Γαλλία.

Στις γυναίκες, η Hillary Gerardi από τις ΗΠΑ (Black Diamond / Scarpa) επιστρέφει για να δει αν μπορεί τελικά να πάρει το τρόπαιο του νικητή του Matterhorn Ultraks " EXTREME ", αφού είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση σε τρεις προηγούμενες διοργανώσεις. Η Gerardi θα αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από την επικεφαλής της τρέχουσας γενικής κατάταξης των γυναικών Iris Pessey από τη Γαλλία (ομάδα Scott Running), τη νικήτρια του 2020 Marcela Vasinova από την Τσεχική Δημοκρατία, την Karina Carsolio από το Μεξικό (ομάδα Black Diamond), την Kalie McCrystal από τον Καναδά, την Ainara Urrutia από τη Χώρα των Βάσκων και την Amélie Bertschy από την Ελβετία (ομάδα ON Running).

Ο αγώνας ξεκινά την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 08:00 π.μ. τοπική ώρα.

Τα χρηματικά έπαθλα θα απονεμηθούν εξίσου στους 10 πρώτους άνδρες και γυναίκες.

Οι 10 πρώτοι θα προκριθούν επίσης στο SkyMasters του 2023, τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Αυτό ισχύει μόνο εφόσον ολοκληρώσουν άλλους 2 αγώνες της σεζόν και το SkyMasters. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Skyrunner® World Series.

Overall ranking

Rules 

SkyMasters qualification

Race website

Full list of participants

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ