“Virtual Expo 2014”: New Life (Compressport, Hoka, SaltStick) Κύριο

Η εταιρεία New Life από το 2008 προμηθεύει την ελληνική αγορά με δρομικό εξοπλισμό αλλά και προϊόντα διατροφής για αθλητές, αντιπροσωπεύοντας κάποια από τα σημαντικότερα brand που υπάρχουν στον χώρο. Στο Advendure έχουμε παρουσιάσει προϊόντα της Compressport (μπλούζα ON/OFF, συμπιεστικά μηρού & γάμπας), τις πολύ γνωστές και διαδεδομένες κάψουλες ηλεκτρολυτών SaltStick, αλλά και τα HOKA Mafate ΙΙ & Stinson. Ο Λεονάρδος Γουλανδρής απαντά στις ερωτήσεις μας, δίνοντας μας λεπτομέρειες για τα νέα προϊόντα που φέρνει η New Life, την φιλοσοφία της εταιρείας του αλλά και την άποψη του για τις εξελίξεις στο ορεινό τρέξιμο και τις υπεραποστάσεις καθώς και στην αγορά εξοπλισμού για τρέξιμο.


[Advendure]: Λεονάρδε, δώσε μας μια σύντομη εικόνα της πορείας της New Life στην ελληνική αγορά καθώς και των προϊόντων που υποστηρίζει όσο αφορά το ορεινό τρέξιμο και τις υπεραποστάσεις. Ποια είναι τα 2-3 βασικότερα προϊόντα της παρουσία σας στην Ελλάδα την χρονιά που διανύουμε;

[Λεονάρδος Γουλανδρής]: Η εταιρεία New Life ξεκίνησε το 2008 με στόχο την ίδρυση του πρώτου ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού καταστήματος αθλητικών/δρομικών ειδών. Η ιδέα ήταν να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες όσων το τρέξιμο είναι κάτι παραπάνω από χόμπι, είναι τρόπος ζωής.

Η αρχή έγινε με προσεκτικά βήματα με βασική αρχή την αποτελεσματικότητα και εξειδίκευση στο service αλλά και με βάρος στην ποιότητα των αθλητικών αξεσουάρ και διατροφής. Με βοήθεια την αύξηση του δρομικού κινήματος στον δρόμο, στο βουνό αλλά και στις υπεραποστάσεις, η γκάμα των προϊόντων μεγάλωσε με αποτέλεσμα σήμερα τα προϊόντα που προσφέρονται να είναι καταξιωμένα σε όλο τον κόσμο αλλά και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Τα βασικότερα προϊόντα της New Life μπορούμε να πούμε ότι είναι:

1. Tα συμπιεστικά προϊόντα της COMPRESSPORT (Νο 1 στην Ευρώπη και με διανομή σε πάνω από 80 χώρες), με επαναστατικές καινοτομίες στο αγωνιστικό τρέξιμο όπως η νέα σειρά ρούχων ON/OFF.

2. H νέα εταιρεία παπουτσιών στον δρομικό χώρο HOKA ONE ONE (Η λέξη ΗΟΚΑ στην διάλεκτο των ΜΑΟRI σημαίνει ‘now it’s time to fly” και το ΟΝΕ ΟΝΕ προφέρεται ονέ-ονέ που σημαίνει on-air, on-air).

3. Οι κάψουλες ηλεκτρολυτών SALTSTICK, η πιο πρακτική και σωστή μορφή ηλεκτρολυτών, ιδιαίτερα στις μεγάλες αποστάσεις, το BODYGLIDE, το κυρίαρχο προϊόν ενάντια στους ερεθισμούς που προκαλούνται από την τριβή του δέρματος με τα ρούχα ή δέρμα με δέρμα, και φυσικά το ISOSTAR που αποτελεί brand name εγγύηση όταν αναφερόμαστε σε συμπληρώματα διατροφής       


   


[Advendure]: Ενώ το τρέξιμο είτε σε αστικές διαδρομές είτε στα μονοπάτια των βουνών είναι από την φύση του πολύ απλό και γίνεται κατά βάση για την αγάπη προς την φύση και την άσκηση, με την έκρηξη των αγώνων και των συμμετοχών βλέπουμε ότι η τάση από τους κατασκευαστές είναι προς την απόλυτη εξειδίκευση σχεδόν για όλες τις μορφές εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος είτε απλά τρέχει είτε συμμετέχει σε κάποιον αγώνα. Υπάρχει πραγματικά η ανάγκη για τόσο μεγάλη εξειδίκευση; Η μεγάλη διαφοροποίηση των τιμών σε μερικά μοντέλα αντικατοπτρίζει πραγματικά την μεγάλη διαφορά ποιότητας μεταξύ τους;

[Λεονάρδος Γουλανδρής]: Σίγουρα μπορούμε να πούμε πως η αύξηση του δρομικού κινήματος είναι βούτυρο στο ψωμί για το marketing όλων των εταιρειών που ασχολούνται στον δρομικό χώρο. Σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις τα προϊόντα εξειδίκευσης  βοηθάνε, σε προστατεύουν και σε διευκολύνουν για να κάνεις το αγαπημένο σου χόμπι. Κι εδώ ισχύει το γνωμικό «ότι πληρώνεις παίρνεις» και επειδή το αγαπημένο μας χόμπι έχει να κάνει με το πολύωρο τρέξιμο αλλά και την παραμονή του εαυτού μας πολλές φορές σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και απομακρυσμένα μέρη, η αγορά φθηνού εξοπλισμού πολλές φορές μπορεί να μας προδώσει. Γι αυτό, δεν πρέπει να τσιγκουνευόμαστε όσον αφορά τον εξοπλισμό μας. Μια φορά θα μας χρειαστεί, αλλά θα είναι αρκετή για να κάνει την διαφορά.   

 


[Advendure]: “Γρήγορο και ελαφρύ”, είναι το  βασικό μότο που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία εξοπλισμού για δραστηριότητες στο βουνό (outdoor). Ποιες τάσεις βλέπεις να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αγορά όσο αφορά τον εξοπλισμό για ορεινό τρέξιμο και trail running στο άμεσο μέλλον; Τι καινούργιο θα δούμε σε σχέση με τον εξοπλισμό που προμηθεύει η εταιρεία σας; Μπορείτε να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για τυχόν νέα μοντέλα που θα λανσάρετε στην αγορά την σεζόν 2014-2015;

[Λεονάρδος Γουλανδρής]: Σε γενικές γραμμές το «γρήγορο και ελαφρύ» ισχύει όσον αφορά τον εξοπλισμό μας. Θα έλεγα πως αυτό σταματάει κάπως στην κατηγορία των παπουτσιών. Υπάρχει η σχολή των minimal παπουτσιών και η σχολή των maximal παπουτσιών, αλλά όχι και υποχρεωτικά τα δεύτερα να έχουν πολύ περισσότερο βάρος. Υπάρχει μια νέα τάση στα παπούτσια, και για δρόμο και για βουνό, με χαρακτηριστικό την μάξιμουμ απορρόφηση (με όφελος στα γόνατα και στην μέση) αλλά με μειωμένο βάρος.

Ένα παράδειγμα είναι στα ΗΟΚΑ, το STINSON LITE ή το CONQUEST (δρομικά) και το STINSON ATR ή το MAFATE SPEED (βουνού) με μάξιμουμ απορρόφηση (διπλάσια από της αντίστοιχης κατηγορίας παπούτσια αλλά με το ίδιο βάρος) και επίσης με αυξημένη αντοχή για αμέτρητα χιλιόμετρα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα της ΗΟΚΑ είναι το HUAKA (δρομικό-performance) με βάρος 230γρ. αλλά με απορρόφηση αντίστοιχη παπουτσιού 300+γρ.

 



[Advendure]: Το ορεινό τρέξιμο γνωρίζει στην χώρα μας τεράστια άνθηση, με πάνω από 100 αγώνες και χιλιάδες αθλητές να συμμετέχουν φέτος σε αυτούς, γεγονός που θα αποτυπωθεί στο τέλος της χρονιάς και επίσημα με την δημοσίευση της “Ετήσιας Έκθεσης Ορεινού Τρεξίματος 2014” του Advendure. Πως βλέπεις αυτή την έκρηξη και που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει;

[Λεονάρδος Γουλανδρής]: Πράγματι υπάρχει μια έκρηξη όσον αφορά το ορεινό τρέξιμο τα τελευταία χρόνια και εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η άνοδος.  Το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει δεν μπορώ να το προβλέψω. Το μόνο που μπορώ να πω, και εύχομαι, είναι οι υπηρεσίες των διοργανωτών αγώνων να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα (σηματοδότηση, κανόνες ασφαλείας κλπ) και οι συμμετέχοντες με την σειρά τους να σέβονται και να κάνουν ότι μπορούν και να προσέχουν το δάσος και το βουνό που είναι τα μέρη που τρέχουμε, θαυμάζουμε και αγαπάμε.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ