Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης

14 Νοε 2019

Πάνω από 500 σύνεδροι από όλο τον κόσμο αναμένεται να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης, που φιλοξενείται τον Οκτώβριο του 2020 στη Θεσσαλονίκη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διοργάνωση γίνεται στην Ελλάδα και φιλοξενείται από εθελοντική οργάνωση, γεγονός που αναδεικνύει αφενός την αναγκαιότητα για ενίσχυση της ορεινής διάσωσης στη χώρα μας και αφετέρου το ρόλο των εθελοντών στην υποστήριξη των επιχειρήσεων που διενεργούνται σε ορεινό πεδίο.

Εκτός από τις εισηγήσεις και τις παρουσιάσεις που θα γίνουν τις κύριες μέρες του Συνεδρίου, στο πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνεται και ημέρα επιδείξεων ορεινής διάσωσης, που θα πραγματοποιηθεί στον Όλυμπο με τη συμμετοχή μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αλλά και άλλων διασωστικών ομάδων του εξωτερικού.

Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ορεινής διάσωσης, τόσο σε επίπεδο τεχνικών και διαδικασιών όσο και σε αυτό των υλικών, των καινοτομικών τεχνολογιών και της προνοσοκομειακής φροντίδας και Πρώτων Βοηθειών. Η στατιστική των ατυχημάτων και η ανάλυση των περιστατικών κατέχει ένα σημαντικό μέρος στις παρουσιάσεις. Για το 2020 η θεματική των εργαστηρίων εστιάζει στην έρευνα και διάσωση από χιονοστιβάδες.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης θα φιλοξενηθεί από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace από τις 13 έως και τις 17 Οκτωβρίου 2020.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι η μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα που είναι μέλος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορεινής Διάσωσης (ICAR) από το 2007.

Ξεκινάει το "Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020', το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου: https://t.co/ynOpCAhVPT https://t.co/FHVVVhRPfv
Feline SL: Σταθερότητα, προστασία και εξαιρετική πρόσφυση από την @DYNAFIT_SpeedUp, αναλυτικό review από το… https://t.co/1kmBj5jjur
Η ζωή των “ultra”, ένα άρθρο του Εμμανουήλ Κωνσταντουλάκη στο @Advendure_Net για την καθημερινή ζωή των ανώνυμων υπ… https://t.co/RGIrQLB9iN

Μια μέτρια μέρα ...

Ξεκινάει το Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020, το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου!

Salomon Supercross, ένα άξιο μέλος της "Cross" οικογένειας

Διάσχιση της Ορεινής Ελλάδας ενάντια στην αιολική καταστροφή των ελληνικών βουνών!

Feline SL: Σταθερότητα, προστασία και εξαιρετική πρόσφυση από την Dynafit!

Η Γη δεν ανήκει σε κανέναν - Save Greek Mountains! (video)!

Η ζωή των “ultra”...

Accept the Challenge: Ορειβατικό & Αναρριχητικό διήμερο στην Άνδρο!

Κατασκηνωτικός εξοπλισμός POLO

Συσκευές θερμικής απεικόνισης PULSAR AXION XM30S, KEY XM22 και ΧΜ30!

Αντίσκηνο Salewa Litetrek Pro II - Εντυπώσεις από νύχτες εκεί έξω !

Μοναχική διάσχιση του 370 χιλιομέτρων "Epirus Trail" ο Π. Παναρίτης!