Frozen Peaks 2018: Μεταγωνιστικό δελτίο τύπου

30 Μάι 2018

 

Με μεγάλη επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Αγώνων Βουνού FROZEN PEAKS που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δήμου Κ.Νευροκοπίου, από την Πέμπτη 24 έως και την Κυριακή 27 Μαΐου 2018. Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Κ.Νευροκοπίου, ο Α.Ο. ΑΚΡΊΤΕΣ 2005 και ο Π.Ο.Σ. Κ.Νευροκοπίου. Η διοργάνωση FROZEN PEAKS αποτελείται από 4 αγώνες, μοναδικούς στην Ελλάδα. 1) PANORAMA 265km με D+ 11.000m, 2) HIGHLAND 89km με D+ 4.500m, 3)HEROES 42km με D+ 1200m, 4) LISSE 12km με D+ 200m

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον πρώτο αγώνα Έλληνες και ξένοι αθλητές δοκίμασαν τις αντοχές τους στο φιλόξενο ιστορικό τόπο, και αποκάλυψαν τη δύναμη και τον πλούτο των ανθρώπινων δυνατοτήτων, σ’ ένα αθλητικό γεγονός με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά συνάμα γοητευτικό και περιπετειώδη. Χαρακτηρίστηκε από τους αθλητές αδιαμφισβήτητα ο δυσκολότερος αγώνας βουνού για τα Ελληνικά δεδομένα και από τους δυσκολότερους στην Ευρώπη, αφού οι αθλητές διέσχισαν τα ψιλότερα βουνά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Φαλακρό 2232μ και τον Όρβηλο 2212μ. αλλά και εγκατέλειψαν την προσπάθεια συνολικά 12 άτομα.

 

 

Επίσης οι συμμετέχοντες σε όλους τους αγώνες διέσχισαν διαδρομές μέσα από δυο οχυρά της Γραμμής Μεταξά, όπου βίωσαν για λίγο το στρες του πολέμου κάτω από ηχητικά εφέ. Να τονίσουμε ότι οι δρομείς του αγώνα HEROES διαπέρασαν συνολικά 5 ιστορικά οχυρά, απόσταση περίπου 1000μ συνολικά και απέδωσαν φόρο τιμής σε αυτούς που υπερασπίστηκαν την εδαφική ακεραιότητα και εθνική ανεξαρτησία της χώρας στο μνημείο πεσόντων στο οχυρό Περιθώρι. Στον αγώνα έτρεξε και ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Δράμας Ανχης κ Κουκουβέτσιος Χρήστος. Οι αγώνες HEROES & LISSE πραγματοποιήθηκαν και με τη συνδρομή του ΑΣΑΕΔ, με τη διάθεση του Τχη Αναστάσιου Τερζόπουλου.

 

 

Η διοργάνωση FROZEN PEAKS αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση που συνδυάζει με συναρπαστικό τρόπο τον Αθλητισμό με την Ιστορία αλλά και την προβολή της αδιαμφισβήτητης φυσικής ομορφιάς του Δήμου Κ.Νευροκοπίου. Αποτελεί για το Νομό Δράμας, μια επιπλέον επιλογή τόσο στον τομέα του Αθλητισμού όσο και σε αυτόν του εναλλακτικού τουρισμού, που αν υποστηριχθεί κατάλληλα μπορεί να λειτουργήσει και ως αυθεντικός πρεσβευτής της ιστορίας, του φυσικού κάλλους του τόπου αλλά και των πολλαπλών δυνατοτήτων του.

 

Για τους συμμετέχοντες αθλητές αλλά και εθελοντές, σύμφωνα με τα σχόλιά τους, ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία.

 

Σύντομα, από την οργανωτική επιτροπή θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Φεστιβάλ Αγώνων Βουνού για το 2019

 



Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας ανδρών PANORAMA

1) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
2) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΙΓΚΑΣ
3) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΗΜΟΝΙΑΡΗΣ

Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας ανδρών HIGHLAND

1) IVAN TOPUZOV
2) ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ
3) ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑΣ

Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας ανδρών HEROES

1) ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ
2) ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ
3) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Κατηγορία ένστολων ανδρών HEROES

1) ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ

Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας ανδρών LISSE

1) ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΟΪΚΟΣ
2) ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΑΝΗΣ
3) ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ

Κατηγορία ένστολων ανδρών LISSE

1) ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας γυναικών PANORAMA

1) ΑΜΑΛΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας γυναικών HIGHLAND

1) ΙΩΑΝΝΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ
2) ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΕΤΑΛΙΔΟΥ

Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας γυναικών HEROES

1) ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ
2) ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΟΥΜΑ
3) ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ

Κατηγορία ένστολων γυναικών HEROES

1) ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΟΥΜΑ


Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας γυναικών LISSE

1) ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
2) ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΟΣΟΥ
3) ΧΡΙΣΤΙNA ΜΟΥΖΗ

 

View this photo set on Flickr

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ