Η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Βανέσσα Αρχοντίδου έγιναν οι πρώτες Ελληνίδες που ανέβηκαν στο Έβερεστ (8.848μ)!

Φωτογραφία από προηγούμενη ανάβασή τους Φωτογραφία από προηγούμενη ανάβασή τους

Μια μεγάλη επιτυχία τόσο για την ελληνική ορειβασία όσο και για τις ίδιες, η ανάβαση σήμερα 20 Μαΐου στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ (8.848μ)! Όπως διαβάζουμε στο thehimalayantimes.com η Χριστίνα Φλαμπούρη με την ομάδα που επιχειρούσε κορυφή τα κατάφερε στις 7:15 σήμερα το πρωί ενώ λίγο αργότερα στις 8:00 πμ τα κατάφερε και η Βανέσσα Αρχοντίδου με τον Kili Pemba Sherpa. Έγιναν έτσι οι πρώτες ελληνίδες που καταφέρνουν να πατήσουν το πόδι τους στο υψηλότερο σημείο της γης!

 

Να θυμίσουμε πως η Χριστίνα Φλαμπούρη λίγες μόλις μέρες πριν είχε ανέβει μαζί με τον Αντώνη Συκάρη στο Lhotse (8.516μ)!

Έτσι λοιπόν φτάνουν μία ανάσα πριν την ολοκλήρωση του project τους "A Woman Can Be" το οποίο έχει σαν στόχο την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου, στόχος ο οποίος είναι ευρέως γνωστός και ως "7 Summits". Η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη, δύο "συνηθισμένες" γυναίκες με ένα …ασυνήθιστο όνειρο έχουν βάλει στόχο vα υψώσουν την ελληνική σημαία στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου. Ήδη τα έχουν καταφέρει με τις έξι από αυτές! Δύο καθημερινές γυναίκες που εργάζονται σε απαιτητικές θέσεις πολυεθνικών εταιρειών φιλοδοξούν να ολοκληρώσουν το 7 Summits και να ταξιδέψουν την Ελλάδα στις 7 ηπείρους. Φαίνεται απίστευτο; Ήδη έχουν φτάσει κοντά στο όνειρό τους: έχουν κατακτήσει το Έβερεστ στο Νεπάλ, το Kilimanjaro στην Αφρική, το Aconcagua στην Αργεντινή για τη Νότια Αμερική, το Elbrus στη Ρωσία για την Ευρώπη, το Denali/McKinley στην Αλάσκα στη Βόρεια Αμερική και το Carstensz Pyramid στην Ινδονησία για την Ωκεανία και απομένει μία τελευταία στην Ανταρκτική και στο Vinson Massif!

 

 Οι επτά υψηλότερες κορυφές του κόσμου - 7 Summits

ΒΑΝΕΣΑ ΑΡΧΟΝΤΙΔΟΥ

Μητέρα δύο αγοριών και Διευθύντρια Μάρκετινγκ σε πολυεθνική εταιρεία. Η ορειβασία έγινε το πάθος της εδώ και 15 χρόνια, όταν έγινε μέλος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου (Α.Ο.Σ), όπου περιστασιακά βοηθά ως αρχηγός σε αναβάσεις στα ελληνικά βουνά. Το 2006, η Βανέσα ολοκλήρωσε τη Σχολή Αναρρίχησης και Χειμερινού Βουνού του Α.Ο.Σ. Έκτοτε έχει ανέβει στην πλειονότητα των ελληνικών βουνών, έχει κατακτήσει την κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου (Kilimanjaro, 5895μ) και έχει συμμετάσχει σε εμπορικές αποστολές στο Νεπάλ, τη Μαλαισία και τις Ελβετικές Άλπεις. Ως μέλος της γυναίκειας αλπινιστικής ομάδας με τη Χριστίνα Φλαμπούρη, έχει ανέβει στο όρος Aconcagua (6962μ στην Αργεντινή), στο Elbrus (5642μ στη Ρωσία), στο Carstensz Pyramid (4.884μ στην Παπούα- Ωκεανία), στο McKinley/Denali (6190μ στην Αλάσκα των Η.Π.Α) και λίαν προσφάτως στο Έβερεστ των Ιμαλαΐων (8.848μ)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία. Η αγάπη της για την φύση την οδήγησε στην θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης. Το 2014 η επιθυμία της να ξεπεράσει τους φόβους της, την οδήγησε στα βουνά και σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής της, να εξοικειωθεί με το ύψος και την αίσθηση του απέραντου κενού. Σύντομα τα βουνά σταμάτησαν να είναι απλώς μια πρόκληση αλλά τρόπος ζωής. Από τότε έχει ανέβει τα περισσότερα βουνά της Ελλάδας, έχει κατακτήσει την κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου (Kilimanjaro, 5895μ) και έχει συμμετάσχει σε εμπορικές αποστολές στις Άλπεις και στην Μαλαισία. Ως μέλος της γυναίκειας αλπινιστικής ομάδας με τη Βανέσα Αρχοντίδου, έχει ανέβει στο όρος Aconcagua (μέχρι τα 6.500, Αργεντινή), στο Elbrus (5642μ στη Ρωσία), στο Carstensz Pyramid (4.884μ στην Παπούα- Ωκεανία), στο McKinley/Denali (6190μ στην Αλάσκα των Η.Π.Α) και λίαν προσφάτως στο Έβερεστ των Ιμαλαΐων (8.848μ). Από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και το 2016 ολοκλήρωσε την σχολή χειμερινού βουνού και την σχολή αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α.

 

Διαβάστε εδώ την αποκλειστική συνέντευξη της Χριστίνας και της Βανέσσας που είχαν παραχωρήσει στο Advendure έναν χρόνο πριν. 

Πηγη
https://thehimalayantimes.com/nepal/14-climbers-scale-mt-everest-as-second-summit-window-opens/

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ