Μεταγωνιστικό δελτίο Naxos Trail Race 2019

29 Απρ 2019
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Γιώργο Διαλεχτό και τη Μαρία Μάλαι, νέα ρεκόρ διαδρομής και μεγάλο συναγωνισμό μεταξύ εξαιρετικών αθλητών και δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω έντονου αέρα ολοκληρώθηκε στη Νάξο η 3η έκδοση του Naxos Trail Race στις 20 και 21 Απριλίου 2019. Δρομείς από πολλές χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα: Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Αλβανία, Καναδά, Κροατία, Βέλγιο, Αυστρία, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα μονοπάτια της Νάξου στην πιο "πράσινή" τους μορφή. 
Ο εξαιρετικός αθλητής Μoritz Αuf Der Deide από τη Γερμανία ήταν μαζί μας. Λόγω τραυματισμού του συμμετείχε στη διαδρομή Sea Change Greek Islands 11km, αντί της μεγάλης διαδρομής των 30χλμ στην οποία ήταν προγραμματισμένο να τρέξει.

Ο Γιώργος Διαλεχτός ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 30χλμ με χρόνο (2:41:25). Το βάθρο συμπλήρωσαν με τη δεύτερη θέση ο Σταμάτης Χατζησταύρου με χρόνο (2:43:33) και με την τρίτη θέση ο Παναγιώτης Μοσχονάς με χρόνο (2:44:22). Στις γυναίκες πρωταγωνιστικό ρόλο στα 30 χλμ είχε η Μαρία Μάλαι με χρόνο (3:02:13), ακολούθησε η Δήμητρα Μπίκα με χρόνο (3:21:13) και η Μαρία Συμπάρδη με χρόνο (3:43:54).
Στη διαδρομή Sea Change Greek Islands 11km, 1ος πέρασε τη γραμμή τερματισμού με ρεκόρ διαδρομής ο Νίκος Πονηρέας με χρόνο (0:55:52), 2ος ο Fabien Le Geudard με χρόνο (1:01:15) και 3ος ο Julien Marion με χρόνο (1:03:06). Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Tina Konig με χρόνο (1:17:45), 2η η Σοφία Στεργίου με χρόνο (1:18:54) και 3η η Μαίρη Συλιβάνη με χρόνο (1:21:46).
Στον αγώνα των 3χλμ Castle Trail, το βάθρο των αντρών συμπλήρωσαν οι Χρήστος Αγνουσιώτης, ο Νικόλας Θεολογίτης και ο Ισίδωρος Παλαμάρης ενώ των γυναικών η Μαρία Μάλαι, η Μαίρη Συλιβάνη και η Ελπίδα Σαγκινέτου.
Στις ομαδικές συμμετοχές, οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες είναι οι: The Runner's Project με τρεις πρώτους αθλητές τον Σταμάτη Χατζησταύρου, τον Παναγιώτη Μοσχονά και Χρήστου Αγνουσιώτη, η La Sportiva Team Greece με τους χρόνους των: Σταύρου Στεφανή, Μαρίας Μάλαι και Δήμητρας Μπίκα και οι Active Monkeys με τους αθλητές Αθανάσιου Κοτσάνη, Παναγιώτας Δημακάκου και Διονύση Λογοθέτη. 
Επόμενο ραντεβού για την 4η έκδοση ορίζεται το τριήμερο Πρωτομαγιάς - 1, 2 και 3 Μαϊου 2020.
 
Εξαιρετικοί για άλλη μια φορά οι ακούραστοι εθελοντές της διοργάνωσης που πλαισίωσαν με την παρουσία τους όλες τις θέσεις σύμφωνα με τις ανάγκες του διημέρου!
 
Χορηγοί της διοργάνωσης:
Naxos Bus Transfer / Scirocco Restaurant / Piscines Ideales Γιώργος Γρατσίας / flisvos sportclub naxos  

Χορηγοί μετακίνησης:
Blue Star Ferries / Zaplous / Moto Naxos  / Actionseaze Yachting  

Χορηγοί φιλοξενίας
 
Χορηγοί εστίασης
Γρηγόρης / Kozi / Yasouvlaki Naxos
Χορηγός ενυδάτωσης 
Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό

Μουσική επιμέλεια διημέρου
The Rum Bar cocktails & spirits - Στράτος Τσολάκης

Χορηγοί προϊόντος

Φροντίδα και ασφάλεια αθλητών
Ελληνική Ομάδα διάσωσης Κυκλάδων
Κέντρο φυσικής αποκατάστασης "Περράκης Ευστράτιος"

Πολύτιμοι συνεργάτες
Δωροθέτες
Buff / Ρίζα
Ραδιοερασιτέχνες Νάξου
Χορηγοί Επικοινωνίας
Δημιουργός επάθλων
Μάρκος Κουρής
Ξενάγηση
Ρεμούνδος Μιχάλης
Διερμηνεία
Σεϊντάνης Αλέξανδρος
Διοργάνωση
Activeland
Συνδιοργάνωση
ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ
Οργανωτική Επιτροπή
Χριστίνα Κουρή, Λουκάς Πρατίλας, Γιώτα Μαργαρίτη, Στέλιος Παγώνης, Μανώλης Λουδάρος

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ