
ADVENDURE is the leading web portal in Greece about Mountain Running, Adventure, Endurance and other Mountain Sports
info@advendure.com
Με τους αγώνες σε Ζαγόρι, Υπάτη και Πάρνηθα ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα Νέων για το 2015. Στις 26 Ιουλίου το ενδιαφέρον στράφηκε στα μοναδικά Ζαγοροχώρια όπου είχαμε και ρεκόρ συμμετοχών νέων αφού έτρεξαν 15 αθλητές στην πολύ όμορφη διαδρομή των 21 χλμ με 1100 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά.
Νικητής αναδείχτηκε ο Βασίλης Νάσιος με χρόνο 1.56.39, δεύτερος ο Αλέξανδρος Τζουμάκας με χρόνο 1.59.28 και την τριάδα έκλεισε ο Νίκος Αλεξανδρίδης με 2.04.54
Η συνέχεια στην Οίτη με την υψηλής αισθητικής διαδρομή Ελλέβορο των 16 χλμ με 1100 μέτρα θετικής υψομετρικής.
Νικητής ο Χρήστος Παδογεώργος με χρόνο 1.53.03, στη δεύτερη θέση ο Κωνσταντίνος Βερόγκος με χρόνο 2.02.27 και τρίτος ο Κωνσταντίνος Γραμμένος με χρόνο 2.22.16
Η αυλαία για το φετινό Πρωτάθλημα έπεσε στις 4 Οκτωβρίου στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας με το Alpamayopro Trail Race και την πολύ απαιτητική διαδρομή των 25 χλμ με 1400 μέτρα θετικής υψομετρικής.
Νικητής αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Βερόγκος με χρόνο 3.16.20 όπου με αυτήν τη νίκη εξασφάλισε και την πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα, δεύτερος ο Ιάσωνας Μουρέλλος με χρόνο 3.46.06 και στην τρίτη θέση ο Γεώργιος Παπαϊωάννου με χρόνο 3.58.01
Πρώτος ο Κωνσταντίνος Βερόγκος με χρόνο 4.58.52 και δεύτερος ο Sebastien Maitenaz με χρόνο 5.02.12
Μετά και τους 15 αγώνες που προσμετρούσαν στο Πρωτάθλημα την πρώτη θέση με 380 βαθμούς κέρδισε ο Κωνσταντίνος Βερόγκος, τη δεύτερη ο Αλέξανδρος Πασχάλης με 362 βαθμούς και την τρίτη ο Χρήστος Παδογεώργος με 200 βαθμούς από δύο μόνο αγώνες.
Δείτε εδώ την συνολική τελική βαθμολογία
Οι δύο πρώτοι νικητές θα πάρουν ως έπαθλο αθλητικό εξοπλισμό της εταιρείας Salomon η οποία για ακόμη μία χρονιά ήταν ο χορηγός του Πρωταθλήματος Νέων.
Ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε ακόμη περισσότερους νέους αθλητές στα βουνά μας και ευχόμαστε σε όλους καλό χειμώνα με όμορφους αγώνες.