Μία γνωριμία με τα γιλέκα υδροδοσίας της Raidlight!

Πριν ξεκινήσουμε την παρουσίαση των γιλέκων υδροδοσίας της Raidlight καλό θα ήταν να πούμε κάποια πράγματα για την εταιρεία, τον δημιουργό της, τη φιλοσοφία της και τι είναι αυτό που κάνει τα προϊόντα της να ξεχωρίζουν. Η Raidlight ιδρύθηκε το 1999 από τον Benoit Laval, στο Saint-Genest-Malifaux, στην οροσειρά Pilat, σε υψόμετρο 1000 μέτρων κοντά στο Saint-Etienne. Ο Laval με τα εργαλεία σχεδιασμού και κατασκευής στο ένα χέρι, την πρακτική, την αθλητική εμπειρία, το πάθος του για τα βουνά και το τρέξιμο στο άλλο, κατάφερε να δημιουργήσει προϊόντα για τρέξιμο σε μονοπάτια και αγώνες περιπέτειας.

 

Το πρώτο θέρετρο στην Ευρώπη

Το 2011 η Raidlight δημιούργησε το πρώτο Trail Running θέρετρο στην Ευρώπη, χαράζοντας πολλές διαδρομές μονοπατιών στις Άλπεις αλλά και ένα σταθμό για βάση, με ντους, αποδυτήρια, εξοπλισμό για δωρεάν δοκιμή προς όλους τους δρομείς και μια εφαρμογή γεωγραφικού εντοπισμού για smartphone. Αυτό επέτρεψε στην Raidlight να είναι κοντά στους πελάτες της, να ακούει τις παρατηρήσεις, τις ανάγκες και τις προτάσεις των δρομέων που επισκέπτονται το θέρετρο και να βελτιώνει συνέχεια τον εξοπλισμό της.

Η οικολογική συνείδηση…

Σε όλα αυτά πρέπει να επισημανθεί και η οικολογική συνείδηση που διαθέτει ως εταιρεία. Σχεδόν το 90% των εργαζομένων της μένουν κοντά στα γραφεία και το 50% πηγαίνει με τα πόδια ή με το ποδήλατο στην εργασία του. Το 60% των υλικών που κατασκευάζονται τα προϊόντα είναι ανακυκλώσιμα και στόχος είναι το 2023 να φτάσει το 90%. Επίσης ένα μέρος των προϊόντων της κατασκευάζεται στη Γαλλία.

Γιατί Raidlight

Έχοντας, λοιπόν, κατά νου, την προσωπική ενασχόληση του ιδρυτή της Raidlight με το ορεινό τρέξιμο, τις σημαντικές διακρίσεις που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τη στενή συνεργασία που επιδιώκει να έχει με τους δρομείς / πελάτες, καταλαβαίνουμε ότι τα στάνταρ που έχει θέσει για τα προϊόντα της είναι πολύ υψηλά.

 

Γιλέκα Υδροδοσίας

Η Raidlight έχει χωρίσει τα γιλέκα υδροδοσίας για τρέξιμο σε τρεις κατηγορίες αναλόγως με τις απαιτήσεις και τους στόχους του κάθε δρομέα αλλά και το βάρος τους. Σε κάθε κατηγορία υπάρχουν γιλέκα διαφορετικής χωρητικότητας. Οι κατηγορίες είναι:

  • Ultralight: όπως προσδιορίζει και το όνομα είναι τα πολύ ελαφριά γιλέκα και είναι για πολύ απαιτητικούς δρομείς που μετράνε κάθε γραμμάριο που έχουν να κουβαλήσουν κατά τη διάρκεια μίας προπόνησης ή ενός αγώνα
  • Responsiv: είναι η μεσαία κατηγορία και αναφέρεται στους δρομείς εκείνους που ασχολούνται συστηματικά με το τρέξιμο και τους αγώνες. Εδώ θα βρούμε το best seller της Raidlight, το Responsiv 12lit το οποίο χρησιμοποιείται από κορυφαίους αθλητές και είναι το γιλέκο με τα περισσότερα βάθρα
  • Active: είναι η τρίτη κατηγορία και συμπεριλαμβάνει τους δρομείς που θέλουν να απολαύσουν το τρέξιμο ή έναν αγώνα, τους αρέσει η περιπέτεια, η φύση και το βουνό και οι αποδόσεις δεν είναι αυτοσκοπός

  • Όλα τα γιλέκα συμπεριλαμβάνουν δύο φλασκιά με καλαμάκια
  • Όλα τα γιλέκα δέχονται ασκό πλάτης 1.2lit & 1.8lit (εκτός από τα γιλέκα Revolutive & Ultralight 3lit)
  • Όλα τα γιλέκα διαθέτουν ελαστικούς ιμάντες για τοποθέτηση μπατόν
  • Όλα τα γιλέκα δέχονται έξτρα φαρέτρα για μεταφορά μπατόν
  • Οι σειρές Ultralight και Performance διαθέτουν στο πλάι έναν ρυθμιστή για καλύτερη εφαρμογή και σταθεροποίηση του γιλέκου στο σώμα του δρομέα. Με το ρυθμιστή μπορούμε να προσαρμόσουμε το γιλέκο, όπως επιθυμούμε, ώστε να αγκαλιάσει το σώμα μας, νιώθοντας παράλληλα άνετα στις διαδρομές μας
  • Στην κατηγορία Active στο πλάι υπάρχει ελαστικός ιμάντας για την καλύτερη εφαρμογή του γιλέκου

Για τους λάτρεις των extreme ultra καταστάσεων όπως πολυήμερων αγώνων, solo διαδρομών και της περιπέτειας, η Raidlight διαθέτει τρία ακόμα σακίδια:

  • Το Endurance 12 – 24lit Trail Pack (460gr, one size), ένα ευέλικτο σακίδιο, ρυθμιζόμενου όγκου ιδανικό για πολυήμερους αγώνες αλλά και για καθημερινές μετακινήσεις. Η πλάτη και οι ώμοι είναι με επένδυση από αφρό EVA και βοηθάνε στη κατανομή του φορτίου
  • Το σακίδιο Raid Legend 24lit Trail Pack (550gr, one size), ιδανικό σακίδιο για αγώνες περιπέτειας, μεγάλων αποστάσεων και αγώνων Stage. Η πληθώρα βρόγχων, ιμάντων και κορδονιών συμπίεσης επιτρέπει τη φόρτωση πρόσθετων αντικειμένων στο εξωτερικό του σακιδίου. Εδώ υπάρχει η δυνατότητα να προστεθεί ένα μπροστινό σακίδιο για την εξισορρόπηση του φορτίου και την αύξηση του αποθηκευτικού χώρου για ευκολότερη πρόσβαση σε πράγματα άμεσης ανάγκης.
  • Το Adventure 40lit Trail Running Backpack (600gr, one size) είναι ένα άνετο και ελαφρύ σακίδιο, ιδανικός σύντροφος για όλες τις stage διαδρομές, τις πολυήμερες πεζοπορίες αλλά και για όλες τις ultra διαδρομές. Αυτό το σακίδιο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση έχετε θέσει και ο εργονομικός σχεδιασμός του προσφέρει μοναδική άνεση.

Έχοντας συμμετάσχει σε αγώνες όπως, το Marathon des Sables, το Gobi Race Ultra Trail – non-spot 250 μίλια στην έρημο Gobi στην Κίνα και το περιβόητο Barkley Marathon τον πιο σκληρό αγώνα στον κόσμο, γίνεται αντιληπτό ότι η Raidlight έχει αναπτύξει μία πλούσια γκάμα σακιδίων βασισμένη τόσο στην προσωπική εμπειρία του ιδρυτή της, όσο και στις προτάσεις και γνώμες των δρομέων όπου επισκέπτονται το θέρετρο της Raidlight στις Άλπεις και τεστάρουν όλα τα προϊόντα.

Το κάθε σακίδιο είναι μία μοναδική πρόταση και έτοιμο να αντιμετωπίσει τα θέλω και τους στόχους του κάθε δρομέα ξεχωριστά. Είναι φτιαγμένα με λεπτομέρεια και έτοιμα για δράση. Εμείς κάνουμε τα πλάνα μας και η Raidlight προσφέρει τη συντροφιά.

Άκης Θεοδωρακόπουλος

Άκης Θεοδωρακόπουλος

 

 

 

Τόπος διαμονής:

Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης

Σπουδές:

Πτυχίο - BSc Technology and Business Studies (Sheffield Hallam University)

Μεταπτυχιακό - MSc International Marketing (Sheffield Hallam University)

 

Η αγάπη και το πάθος για τον αθλητισμό πάντα υπήρχε μέσα του. Το 2016 ξεκίνησε το τρέξιμο κυρίως για αποσυμπιέση από το στρες και το άγχος της δουλειάς. Κάποια στιγμή ένας φίλος τον πήγε στον Όλυμπο για προπόνηση, αυτό ήταν, τα πάντα άλλαξαν. Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχει τρέξει είναι το 2022 το VFT τα 163 χλμ στο Παρανέστι. Ανταγωνιστικός δεν είναι, ούτε είναι αυτοσκοπός οι διακρίσεις και οι χρόνοι. Του αρέσει η φύση και το βουνό και οι αγώνες μπήκαν στη ζωή του γιατί ήθελε να δείξει στα παιδιά του ότι στη ζωή πρέπει να βάζουμε στόχους και με επιμονή, υπομονή και προγραμματισμό, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Με βάση αυτό το τρίπτυχο αποφάσισε να ξεκινήσει και το νέο του επαγγελματικό εγχείρημα, την Reconnature, με κύρια αναφορά το τρέξιμο, την πεζοπορία και τη θάλασσα. Η ενασχόληση με τη φύση πιστεύει ότι βοηθάει στην εσωτερική αναζήτηση και στην προσωπική βελτίωση. Άλλωστε το λέει και το όνομα Reconnection with Nature: RECONNATURE...

www.reconnature.grinfo@reconnature.grakistheodorakopoulos@yahoo.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ